• Narichio Nieveld.
• Narichio Nieveld. Foto: Richard van Hoek

Doorzetter Nieveld is terug

papendrecht • "Het is mijn streven om er bij de competitiestart eind september weer helemaal te staan", zegt de 33-jarige oud-prof. "Ik ben op de goede weg en trainde de voorbije tijd al weer lekker mee. Mijn knie voelt goed. Dat geeft vertrouwen."

'De knie'; Norichio Nieveld zou er een boek over kunnen schrijven. Twee jaar geleden ging het mis tijdens een oefenwedstrijd van zijn vorige club Kozakken Boys tegen Almkerk: afgescheurde kruisband en botkneuzingen. Daarna volgde de revalidatie. Die verliep aanvankelijk goed tot Nieveld tijdens een bosloop in zijn vakantie de knie weer voelde opspelen. Dat koste hem negen maanden. Toe hij in februari van dit jaar de training hervatte kreeg hij te kampen met een achillespeesblessure. Allemaal tegenslag dus. "Toch speelde er steeds door mijn hoofd dat dít het einde niet mocht zijn", zegt hij terugblikkend. "Ik wilde door als voetballer, níet via een zijdeur afscheid nemen."

Keuze 

Nadat zijn contract bij Kozakken Boys niet verlengd werd, kwam vv Papendrecht in beeld. "Een bewuste keuze", zo zegt Nieveld, die na afronding van zijn Rechten-studie bij de Rabobank gedetacheerd is. "Ik zocht een club dichtbij huis waar ik gewoon weer lekker aan voetballen toe kon komen. Papendrecht voldoet aan alles wat ik in deze fase van mijn carriere belangrijk vind. Ik was al bekend met de vereniging omdat ik er als jeugdtrainer actief ben en mijn zoontje hier speelt. Toen Dennis Zaal me belde met de vraag om hier te komen voetballen, was ik snel om. Bij Papendrecht wil ik mijn zorgeloze lol in het spelletje terugvinden. Voetballen zonder de druk die ik al die jaren gewend was. Heerlijk lijkt me dat."

Ervaring

Norichio Nieveld hoopt men zijn schat aan ervaring als oud-speler van onder meer Feyenoord, Excelsior, Go Ahead Eagles, Eindhoven. PEC Zwolle, FC Oss en Kozakken Boys een stevige bijdrage te leveren aan een ondoordringbare Papendrechtse defensie, "Ik wil mede mijn stempel gaan drukken op onze ploeg, maar dat kan alleen maar als ik ook daadwerkelijk spéél. Ik heb in ieder geval al gezien dat Papendrecht over prima voetballers beschikt, jongens met wie de club na de degradatie van vorig seizoen mee moet kunnen draaien in de bovenste regionen van de tweede klasse. Het kan een heel leuk seizoen worden."