• De voorkant van het boek.
• De voorkant van het boek. Foto: Aangeleverd

Alblasserdammer Aad van der Klooster presenteert autobiografie

Algemeen

ALBLASSERDAM • Aad van der Klooster uit Alblasserdam heeft onlangs zijn autobiografie ‘Het kielzog van mijn Vader’ gepresenteerd.

Geboren als schipperskind, geteisterd door depressies en gesteund door zijn geloof. Zo laat Aad zien hoe de ‘kleine’ momenten in het leven juist een grote impact kunnen hebben. Bijbelpassages leiden als een rode draad door het verhaal; in vele gevallen zijn de passages zo treffend dat het bijna

voelt alsof ze voor zijn leven geschreven zijn, in andere gevallen toont het juist de humor die ook zeker aanwezig is in zijn schrijven.

Aad van der Klooster schrijft in deze autobiografie analytisch, soms emotioneel, maar ook met humor over zijn kinderjaren op een binnenschip, de tijd daarna ‘aan wal’ op school en zijn verdere leven tot vandaag: met zijn vrouw, twee getrouwde kinderen en vijf kleinzoons. Hij werd verscheidene keren geplaagd perioden met depressies. Het boek begint meteen heel sterk door de eerste zin al te verbinden met een treffende bijbelpassage. Dat roept herkenning en verwachting op en die worden ook waargemaakt. De leuke en negatieve kanten komen openhartig naar voren. Zijn geloof speelt hierin een belangrijke rol. Dit boek is een waardevolle beschrijving van zijn leven, verbonden met de bijbel en een boeiend verhaal, dat nergens verveelt en voor velen herkenbaar is.

Deze autobiografie heeft ISBN: 9789464680560, wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout, telt 126 pagina’s en kost 19,50 euro.