• De voorkant van de gedichtenbundel 'Verloren Volmaaktheid'.
• De voorkant van de gedichtenbundel 'Verloren Volmaaktheid'. Foto: Aangeleverd

Zesde gedichtenbundel van Gertjan van der Kraan uit Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • ‘Verloren volmaaktheid’, dat is de titel van de nieuwste gedichtenbundel van Alblasserdammer Gertjan van der Kraan, die onlangs verschenen is.

De inhoud van de bundel sluit sterk aan op de actuele gebeurtenissen binnen de samenleving met het oog op Me-Too, grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik en anders geaardheid zijn. De gedichten zijn geschreven vanuit respect en verdraagzaamheid ten aanzien van de medemens.

“Een gedichtenbundel is geen boek met een verhaal”, vertelt Gertjan. “Eigenlijk is het een boek met kleine, op zichzelf staande verhaaltjes. Ieder verhaaltje of gedicht kan zo een knipoog, een glimlach of een uitgestoken hand zijn.”

Hij vervolgt: “Een gedicht is eigenlijk te vergelijken met een medicijn. Het kan je na het lezen fysiek of mentaal versterken, aanraken, bemoedigen of vertroosten. Maar een gedicht kan ook een ontdekking zijn. Het spreekt vanzelf dat zo’n ‘medicijn’ (gedicht) voor iedere lezer anders kan werken of dezelfde uitwerking heeft. De bundel is bedoeld om de lezer de eigen situatie in ogenschouw te laten nemen, daar waar het de liefde en seksualiteit betreft vanuit het perspectief van persoonlijke beleving, religie, cultuur en achtergrond, met respect naar de ander.”

Gertjan van der Kraan laat weten dat alle royalty’s van de verkoop van deze bundel ten bate komen van een project binnen het KWF en de stichting Basic Life Support.

De bundel is te koop bij Bol.com, iedere reguliere boekhandel en de website van uitgever Boekscout. Het boek heeft ISBN: 978-94-646-8039-3, telt 66 pagina’s en kost 16,99 euro.