Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Repair Café Alblasserdam iedere woensdagochtend in De Pion

Algemeen

ALBLASSERDAM • Het Repair Café van Alblasserdam draait nu ruim een jaar in buurthuis De Pion aan de Waalsmondelaan 16. 

Het buurthuis wordt ervaren als een gerieflijke plek. De medewerkers werken in de grote zaal of in de ruimte achter de grote zaal. De gasten en cliënten kunnen koffiedrinken in het Pion Café in dezelfde zaal. De fietsenmakerij bevindt zich in de naastliggende stacaravan.

Het buurthuis moet nog ‘gevonden’ worden door veel Alblasserdammers. Het ligt net niet centraal genoeg om het gebouw tegen te komen, bijvoorbeeld tijdens het doen van boodschappen, maar het is de moeite waard om toch eens binnen te wippen. Voor de gezelligheid en de koffie, maar juist ook voor reparaties aan huishoudelijke apparatuur, fiets, klok, meubelstuk en wat niet al.

Zo mogelijk wordt er direct gewerkt aan het meegebrachte artikel. Ook is het mogelijk zelf te gaan repareren met behulp van het aanwezige gereedschap en de hulp van de medewerkers.

“We voorzien dat het belang van het repareren van spullen zal toenemen naarmate de tijden duurder worden”, melden de organisatoren. “Mogelijk gaat een apparaat nog lang mee nadat er een reparatie aan verricht is. En natuurlijk blijft de groene motivatie van belang, de aandacht voor vervuiling van de aardbol door de immense hoeveelheden afval. ‘Laten we proberen zo lang mogelijk gebruik maken van wat we nu eenmaal hebben’, is de leus.”

De openingstijd is iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Actuele informatie over locatie en openstelling is te vinden op www.repaircafealblasserdam.nl