Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bert Blase verzorgt lezing en debat over Burgerraden

Algemeen

DORDRECHT/REGIO • Gastspreker Bert Blase zal op woensdag 21 september bij het Humanistisch Verbond in Dordrecht een lezing verzorgen over ‘Democratie en de inzet van Burgerraden’. Dit vindt plaats in Het Hof van Nederland, Hof 6 te Dordrecht

Politiek moet je niet te veel aan politici overlaten. Dat vindt Bert Blase. Kunnen burgers beter beslissen over de grote vragen van onze tijd dan politici? Bert Blase vindt van wel. Hij schreef het boek ‘Opstand in de polder. Op weg naar een nieuwe democratie’ voor een nieuwe vorm van democratie.

De ‘oude democratie’ in Den Haag, heeft zijn langste tijd gehad, zo vertelt hij. De macht moet vooral bij de burgers komen te liggen. In een Burgerraad. In andere Europese landen werken ze er al mee, met wisselend succes. Moeten we burgerraden ook in Nederland invoeren? Of in Dordrecht? Waarover? En hoe? Daarover gaan bezoekers met elkaar in gesprek.

Bert Blase was onder andere burgemeester van Alblasserdam en daarna waarnemend burgemeester van verschillende steden. Eind 2018 was hij betrokken bij de oprichting van de beweging Code Oranje.

Vanaf 19.30 uur is de inloop met koffie en thee. De lezing begint om 19.45 uur. Om 20.45 uur is er een pauze en een mini rondleiding door het museum. Vanaf 21.15 uur is er een gesprek met de zaal en de avond eindigt om 22.00 uur.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via drechtsteden@regio.humanistischverbond.nl of 078-8804484.