Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Huiswerkhulp gaat weer van start in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • Vanaf dinsdag 20 september kan de jeugd van Alblasserdam weer terecht in de Rederij aan het Cortgene 2 in Alblasserdam voor hulp bij het maken van huiswerk. Zij worden geholpen door een team van deskundige vrijwilligers.

Regelmatig voelen ouders zich tekortschieten in het beantwoorden van vragen van hun kinderen wat het huiswerk betreft. “Dat is niet zo gek, want inhoud en manier van leren en lesgeven zijn de afgelopen jaren enorm veranderd”, weet Piet Plaizier van de Huiswerkhulp in Alblasserdam. “Denk alleen maar aan de staartdelingen en het zelfstandig werken.”

Huiswerkhulp is gratis, want het is een groep vrijwilligers die het organiseert en uitvoert. Kinderen kunnen af en toe komen, maar ze mogen ook elke dinsdagavond komen, om begeleid aan hun huiswerk te werken. Het is wel de bedoeling dat kinderen hun eigen huiswerk meenemen, het is namelijk geen bijles. Kinderen van alle leeftijden en alle schooltypes zijn welkom. Verder kunnen ouders zelf ook van gedachten wisselen met de medewerkers over andere schoolse zaken en tips krijgen.

De vrijwilligers zijn elke dinsdagavond, uitgezonderd de schoolvakanties, van 18.00 uur tot 20.00 uur in de Rederij. Alle kinderen van 6 tot 18 jaar, onafhankelijk hun opleiding, zijn welkom.

Verdere informatie is te vinden op www.huiswerkhulpalblasserdam.nl. Vragen kunnen gesteld worden via de mail: huiswerkhulp.alblasserdam@gmail.com.