Afbeelding
Foto: Gemeente Alblasserdam

Verkeershelden in actie in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • Op woensdag 7 september gingen leerlingen van groep 7 van basisschool Het Palet in Alblasserdam verkleed als echte verkeershelden met automobilisten het gesprek aan. Doel was om de verkeersveiligheid te vergroten.

“Wilt u niet te hard rijden? Wilt u oogcontact maken met de andere weggebruikers? Ja? Dan bent ook u een verkeersheld!”, dat was de boodschap die ze hadden voor automobilisten.

Veel kinderen komen lopend of fietsend naar school. En soms is het onderweg best gevaarlijk. Veel kinderen in deze klas hebben weleens een vervelende ervaring meegemaakt in het verkeer. Daarom vinden zij deze verkeersactie zo belangrijk.

“Auto’s moeten zich aan de snelheid houden”, vinden de kinderen. Een ander klasgenootje is ervan overtuigd dat deze mensen zich nu ook als verkeersheld gaan gedragen. Maar de kinderen vonden de actie vooral ‘Superleuk!’.

Wijkagent Barry hield met zijn collega’s van Politie Drechtsteden de automobilisten aan en verzochten hen de auto aan de kant te zetten. Ook wethouder Marten Japenga kwam meehelpen, maar hoefde eigenlijk niet veel te doen. “Deze verkeershelden hadden een prima verhaal. Jullie hebben onze omgeving vandaag een stukje veiliger gemaakt.”