Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Demonstraties en miniworkshop in De Kleibakkerij tijdens de cultuurweek

Algemeen

PAPENDRECHT • Op zaterdag 17 september organiseert het keramiek-atelier een open dag met demonstraties en een miniworkshop. Dit wordt gedaan tijdens de overige activiteiten in het kader van de Cultuurweek in Papendrecht.

Van 12.00 tot 16.00 uur is er Open atelier met keramiek in de tuin en werkplaats, om 14.00 is er een demonstratie van workshops, om 15.00 een demonstratie Pottery forms en van 16.15 tot 17.00 uur een gratis miniworkshop 18+ op inschrijving

Tijdens de workshop maken deelnemers van een plak klei een hartje, tegel, vis, blad of groot sieraad. Met stempels wordt reliëf toegevoegd. Daarna glazuur je, in drie lagen, het keramiekglazuur op het werk. Na droging en stoken kan het werk na enkele weken worden opgehaald.

Vooraf inschrijven kan via: kleibakkerij@gmail.com. De gratis deelname is voor volwassenen die nog geen cursus of workshop in het atelier hebben gevolgd en woonachtig zijn in Papendrecht, Drechtsteden of de Alblasserwaard. De workshop is deels buiten en duurt 45 minuten.

Om 14.00 is er te zien hoe er met mallen, stempels en voorbeelden in 1 dag een mooi keramisch werk gemaakt kan worden tijdens de groepsworkshops. Om 15.00 laat Petra zien hoe je, zonder draaischrijf, met de tools van Pottery forms heel snel een servies kunt maken.

Wie meedoet ontvangt een stempel op de cultuurkaart die de gemeente heeft uitgedeeld. Kaarten zijn ook verkrijgbaar in het atelier. Na drie stempels kan men de bonuskaart inleveren bij diverse winkels. Meer info via www.papendrechtverrast.nl.

Open atelier
Samen met twee cursisten legt keramiste Petra Kalhorn uit wat de mogelijkheden zijn voor groepsworkshops en cursussen. Neem een kijkje in het sfeervolle atelier in het onderhuis van de oude broodbakkerij met voorbeelden van workshops, cursussen en eigen werk. In verband met de miniworkshop is het atelier en tuin na 16.00 niet meer te bezoeken.

De Kleibakkerij is gevestigd aan de Kerkbuurt 74-76 (ingang via het zwarte hek rechts van het huis) te Papendrecht. Voor meer informatie: 078-6410293 of www.kleibakkerij.nl.