• Enkele verkoopwaren bij Dorpsbehoud.
• Enkele verkoopwaren bij Dorpsbehoud. Foto: Aangeleverd

Cultuur proeven bij Dorpsbehoud in Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • Stichting Dorpsbehoud is een van de deelnemers aan de Cultuurweek 2022 in Papendrecht.

Op zaterdag 10 september is Museum Dorpsbehoud aan de Veerdam 6 geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Er is daar van alles te beleven. De tentoonstelling 100 jaar VV Papendrecht en natuurlijk de vaste onderdelen van ons museum zijn dan te zien. Er is een uitverkoop van boeken over Papendrecht en de Alblasserwaard. Alle boeken tot 5 euro zijn dan voor 2 euro per stuk. En alle boeken tot 10 gaan voor 5 euro per stuk. Op de website staan de boeken vermeld.

Verder zijn er miniatuur Ertepellers, handgebreide slofjes, ansichtkaarten van Papendrecht en petroleumstellen. Donateur worden kan voor minimaal 7,50 euro per jaar. Alle bezoekers krijgen gratis een bakkie koffie of thee mét een stuk ontbijtkoek met ‘goeie butter’ (roomboter).

Zoals sommige voorbijgangers al hebben gezien wordt de buitenkant van het museumpand geschilderd. Dit is een aardige aanslag op de spaarpot, maar het wordt prachtig.

Wie niet op 10 september kan: het museum is iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur geopend en de boekenactie loopt de hele maand september.