Afbeelding
Foto: Stock

Opengestelde onderlinge dressuurwedstrijd en ponykamp bij Rijvereniging Beyaert

Algemeen

ALBLASSERDAM • In de laatste week van september organiseert Rijvereniging Beyaert aan de Vinkenpolderweg 35b in Alblasserdam twee activiteiten waaraan ook niet-leden kunnen deelnemen.

Op zaterdag 24 september is er een opengestelde onderlinge dressuurwedstrijd. Deze is toegankelijk voor zowel de jongste ruitertjes op bixi-niveau als voor gevorderden die zichzelf en hun paard tot op grandprix-niveau willen testen. Een startpas is niet nodig en iedereen kan inschrijven voor het rijden van twee proeven voor 7,50 euro per proef. De proeven worden beoordeeld en van commentaar voorzien door een gekwalificeerde jury. Er zijn twee overall-prijzen beschikbaar, namelijk een voor de paarden en een voor de pony’s. Daarnaast is er de mogelijkheid om een k?r op muziek te rijden. Hieraan is een extra originaliteitsprijs verbonden.

Opgeven kan bij annekebeyaert@gmail.com met vermelding van naam deelnemer, naam paard/pony en klasse.

Ponykamp
Twee jaar geleden is het Beyaert-ponykamp, dat in het verleden een jaarlijks terugkerende happening was, weer nieuw leven ingeblazen en blijkt ook nu weer een succes te zijn. Dit jaar wordt het voor de derde keer georganiseerd op vrijdagavond 31 september en zaterdag 1 oktober. Na aankomst op vrijdagavond krijgen de deelnemers eerst dresssuurles in groepjes waarna de avond wordt afgesloten met een bonte avond.

Op zaterdag is er een WE-clinic, wordt er geoefend voor de show die aan het eind van de dag wordt opgevoerd voor (groot)ouders, familie en vrienden en er worden spelletjes met de pony’s gedaan en de pony’s worden gepimpt voor de show. Nadat de show is opgevoerd wordt het kamp afgesloten met een partijtje pizza eten.

Alle kinderen en jongeren tussen zes en zestien jaar zijn van harte welkom; dus ook vriendjes of vriendinnetjes met een pony die geen lid van Beyaert zijn. De kosten voor leden zijn 60 euro en voor niet-leden 75 euro. Ontbijt, lunch en drinken zijn inbegrepen. De pizza wordt apart in rekening gebracht. Opgeven kan bij annekebeyaert@gmail.com.