• Foto van de flyer van het Wereldfeest.
• Foto van de flyer van het Wereldfeest. Foto: Aangeleverd

Wereld(s)feest in het Vijverpark

papendrecht • De liefhebbers hebben er een paar jaartjes op moeten wachten, maar eindelijk is er zaterdag 3 september tussen 16.00 en ongeveer 22.30 uur weer een Wereldfeest in het Vijverpark in Papendrecht.

Bewoners van twaalf uiteenlopende nationaliteiten nemen de bezoekers mee op een culinaire wereldreis en verkopen met liefde de door henzelf gemaakte gerechtjes uit hun land van herkomst.

Muziek- en danspodium
Daarnaast zijn er continu muzikale optredens, afgewisseld met dans. Ook komen deze muziek en dansen uit alle uithoeken van de wereld.

Volgens de organisatoren kun je hiervan soms kijkend en luisterend van genieten, maar sommige muziek zal zó opzwepend zijn, dat blijven zitten gewoon onmogelijk is.

Opening
De opening om 16.00 uur is niet te missen. Een muzikale wandeling met de Caribische brassband SKVR doet het park én de wijde omgeving schudden op zijn grondvesten. Om 17.00 uur verrichten de wethouders Jaco van Erk en Sophia de Keizer de officiële opening.

Gratis toegang
Iedereen met een goed humeur is vervolgens welkom. De toegang is gratis, de gerechten kan men tegen een klein prijsje kopen.

Wie geen brievenbussticker heeft, heeft enkele weken geleden de flyer in je brievenbus gehad.

Het complete programma en de laatste nieuwtjes staan ook op Facebook: www.facebook.com/wereldfeestpapendrecht.
Magda Mendes, de Portugese zangeres die in in 2018 de Gouden Notekraker won, komt oude en nieuwe liedjes presenteren op het Wereldfeest Papendrecht.

Om 16.20 uur verzorgt Omara Janse een Zumba show en dans workshop voor kinderen. Geraldo double Doutch zal op het danspodium van 16.50 tot 17.00 uur een optreden verzorgen met springtouw. 

Verder zijn er optredens vanuit onder meer landen als Suriname, Ierland, Egypte, Spanje Brazilië en Ghana.