Afbeelding
Foto: Stockfoto

Veiligheidsdag op zaterdag 3 september in Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • Op zaterdag 3 september is er een Veiligheidsdag op het marktplein voor het gemeentehuis van Papendrecht. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er van alles te zien en te doen over veiligheid.

Op de Veiligheidsdag zijn allerlei leuke bezichtigingen en activiteiten voor jong en oud. Men kan bijvoorbeeld een kijkje nemen in de escapebus van de politie of een bezoek brengen aan de ondermijningscontainers en de signalen van georganiseerde criminaliteit leren herkennen. Bezoekers kunnen ook hun fiets laten keuren door de Fietsersbond en bij de afleidingssimulator van Veilig Verkeer Nederland ervaren wat afleiding in het verkeer met je verkeersgedrag doet.

“We zorgen samen voor veiligheid in uw buurt”, redeneert de politie, die bezoekers uitnodigt om een kijkje te nemen in het Mobiele Medialab van de politie waar men voorlichting kan krijgen over de onderwerpen waar men met de politie over kan meedenken. Ook kan men kennismaken met de wijkagenten en de boa’s van Papendrecht.

Burgemeester Annemiek Jetten kijkt uit naar de Veiligheidsdag: “Het is een mooie dag voor jong en oud om op een interactieve manier kennis te maken met het werk van onze partners die zich dag in dag uit inzetten voor onze veiligheid. Allerlei aspecten van veiligheid komen aan bod, zoals ondermijning, brandveiligheid maar ook verkeersveiligheid. Op deze dag wordt het thema veiligheid tastbaar en gaat het echt leven. Dat is belangrijk want we zorgen er samen voor dat Papendrecht een veilige gemeente blijft.”

Samenwerking
De gemeente Papendrecht organiseert deze dag samen met politie, brandweer, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en Burgernet. Hiermee beogen de partners inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het werk van diverse veiligheidspartners en thema’s op het gebied van veiligheid en ondermijning.