• Een vorige editie van de Clubkasrun in Alblasserdam.
• Een vorige editie van de Clubkasrun in Alblasserdam. Foto: Yvonne Kraaijveld

Clubkasrun op dinsdag 13 september in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • Waar de clubkasrun in 2021 nog een alternatieve uitvoering kende kan dit jaar weer worden gelopen op het vertrouwde parcours tijdens het Havenfestival.

“Waar we afgelopen jaar op de Dam nog verstek moesten laten gaan omdat het binnen de toen geldende maatregelen niet verantwoord was de run te organiseren staan alle seinen nu op groen. De locatie en de hoeveelheid deelnemers per startblok zijn weer terug naar normaal”, vertelt Charlotte Mallee-Dekker en Thijs Donkervoort. Beide initiatiefnemers voor de Dok11 clubkasrun. Wat ook niet verandert is het hoofddoel van de loop: zoveel mogelijk euro’s uit moeten keren aan de clubs die zo veel mogelijk rondjes lopen om geld voor hun club in te zamelen. Dit jaar is daarom de opbrengt per ronde verhoogd naar 1,75 euro.

Ook dit jaar zal er naast het rondebedrag nog een bonus worden toegekend. Dit bedrag zal door het ondernemersfonds ter beschikking worden gesteld. Het zal worden toegekend aan de vereniging die naar verhouding de meeste lopers op de been weet te krijgen.

Om de loop een feestelijk tintje te geven zullen alle lopers, zoals elk jaar, onder begeleiding van feestelijke muziek door DJ Daddy worden binnengehaald. Daarbij zal de traditionele 80-s set niet ontbreken bij de loop voor de volwassenen. Bij de finish ligt er dit jaar voor alle deelnemers een lekkere frisse verrassing te wachten. Om verspilling van plastic tegen te gaan is er een watertappunt waar iedereen een eigen meegebrachte bidon kan vullen. De loop is toegankelijk voor alle Alblasserdamse sportclubs.