Zelfverdediging voor de jeugd

papendrecht • Safety and Selfdefense verzorgt binnenkort diverse cursussen in Papendrecht voor de jeugd.

De cursus ‘Weerbaarheid voor de jeugd 8 tot en met 11 jaar’ start donderdag 25 augustus en de cursus ‘Strong Girls’ start vrijdag 26 augustus.
Bij Strong Girls worden jonge meiden effectief weerbaarder gemaakt ten opzichte van ongepast en ongewild gedrag. Het trainingsprogramma bestaat uit acht trainingen van een uur. Daarin worden afwisselend weerbaarheidsoefeningen gedaan en zelfverdedigingstechnieken geoefend. “Leren opkomen voor jezelf. Je zelfverzekerder voelen doordat je weet waartoe je in staat bent. Je wordt sterker, vaardiger en je zelfvertrouwen neemt toe. Leren omgaan met de stress die je ervaart als je in een vervelende situatie terecht komt”, aldus de cursusbeschrijving.

In de cursus ‘Weerbaarheid voor de jeugd 8 t/m 11 jaar’ wordt aan kinderen geleerd om voor zichzelf op te komen. “Je weet wat je wel en wat je niet wilt. Jezelf wapenen tegen verbaal en fysiek geweld. Het tegengaan van ongewenst gedrag naar jou toe. Weten om te gaan met de stress die je in zo’n situatie voelt”, aldus de cursusbeschrijving.
De nadruk in deze cursus ligt op het mentale gedeelte aangevuld met enkele zelfverdedigingstechnieken. De technieken worden gegeven op niveau en belevingswereld van het kind.

Voor meer informatie en aanmelding: 06-16423364 of
www.safetyandselfdefense.nl.


Drechtstedenkoor Praise Him start repetities

dordrecht/regio • Christelijk Gemengd Drechtstedenkoor Praise Him start op donderdag 25 augustus weer met haar repetities. Belangstellenden mogen tot 1 oktober op proef mee zingen.

Op donderdagavond van 20.00 tot 21.30 wordt er onder de enthousiaste leiding van Jan Quintus Zwart uit Kampen gerepeteerd voor onder andere het kerstconcert in de Grote Kerk. Belangstellenden krijgen nu de gelegenheid om eens te proeven hoe het is om te oefenen met een koor. Na 1 oktober kan de beslissing genomen worden om al dan niet lid te worden. De oefenlocatie is de Andreaskerk in Dordrecht, Jacob van Heemskerckstraat 19 (vlakbij afslag 21 van de A16). Vanaf 19.45 uur staat er iemand bij de deur om mensen welkom te heten. Voor vragen: voorzitter Piet de Groot via 06-20444031.


Workshop houtbranden

alblasserdam • In buurthuis de Pion aan de Waalsmondelaan worden op de tweede en vierde woensdagavond van de maand workshops houtbranden gegeven. Deelnemers kunnen zelf een houten ansichtkaart maken. Er wordt koffie en thee geserveerd. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Voor meer informatie en opgeven: 06-47873731.