• De nieuwe wasstraat bij Sop Autowas.
• De nieuwe wasstraat bij Sop Autowas. Foto: Bert Bons

Nieuwe wasstraat bij Sop Autowas in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • Bij Sop Autowas aan de Edisonweg 60 in Alblasserdam is vorige week de nieuwe wasstraat in gebruik genomen.

Tijdens de afgelopen februaristorm raakte de vorige wasstraat ernstig beschadigd. Het dak vloog eraf en de constructie raakte uit z’n verband.

“Alles was schots en scheef. Daarop konden we niet herbouwen. We hadden geen keuze; we moesten een volledig nieuwe wasstraat realiseren”, vertelt Jerry Maasbach van Sop Autowas.

“Gelukkig waren we goed verzekerd, maar het heeft me wel een paar grijze haren gekost. Ik vond het best land duren om alles te regelen. Levertijden zijn bijvoorbeeld wat langer dan voorheen.”

De nieuwe wasstraat lijkt in grote lijnen op de vorige. Er zijn wel wat extra technieken toegepast, zoals een foamkanon. Jerry: “Ook hebben we de vloer wat dieper gelegd, waardoor het allemaal wat ruimtelijker is geworden. Dankzij het groene glas heeft de wasstraat ook een wat degelijkere uitstraling gekregen.”

Bij Sop Autowas kan men de auto zelf wassen in de wasstraat, die ruimte biedt aan zes voertuigen. Ook zijn er volautomatische wasprogramma’s mogelijk. Voor meer informatie: www.sopautowas.nl.