Symposium over autisme in het gezin

alblasserdam • Deviaa organiseert op donderdag 29 september een symposium over autisme in het gezin.

De thema’s die aan bod komen zijn: ‘opvoeden met autisme’ en ‘het opvoeden van pubers met autisme’. De sprekers zijn: Elsemarie Boer, Joanne Twigt, Marianne Vermeer en Gerdien van Wijk.

Het opvoeden van een kind met autisme kan de nodige zorgen en uitdagingen met zich meebrengen. Kinderen met autisme hebben te maken met verstoringen in de hersenen, waardoor ze informatie op een andere manier verwerken. Hierdoor laten deze kinderen vaak gedrag zien dat voor de ouders en de omgeving lastig te begrijpen is. Ouders ervaren dat hun normale opvoedingswijze niet werkt en dat hun kind soms in een andere wereld lijkt te leven. Een belangrijk advies voor alle ouders van kinderen met autisme is dat deze kinderen baat hebben bij structuur en duidelijkheid. Het kind heeft het nodig om te weten: wat moet ik doen, hoe moet ik dat doen, waar moet ik dat doen, wanneer moet ik het doen en met wie moet ik het doen.
Sommige ouders maken zich zorgen over of ervaren uitdagingen in het opvoeden van hun puber met autisme. Het is voor ouders fijn om zich op deze zaken voor te bereiden en te weten hoe ze ermee om kunnen gaan.

Inloop is vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur. Kosten bedragen 29,50 euro. Aanmelden kan via secretariaat@deviaa.nl. De cursus vindt plaats in MFC Maasplein aan de Maasstraat 30 in Alblasserdam.