Roy wint Halve Marathon Rotterdam

papendrecht • De bijzondere schoenen uit het stof, achter het schot op de zolder stonden ze. De Nike schoenen die Roy Hoornweg leidden naar de overwinning in de marathon van Rotterdam vorig jaar. 

De schoenen hebben alleen in Rotterdam gelopen en speciaal voor deze eerste editie komen ze weer tevoorschijn, ze brengen misschien wel geluk.

Feestelijke editie
De eerste editie van de halve marathon in Rotterdam, ook wel #yoursummerrun genoemd. Een feestelijke editie midden in de zomer. De temperaturen kunnen oplopen, maar meer dan 7200 deelnemers durfden het aan om zich in te schrijven.

Roy in training voor belangrijke wedstrijden in het buitenland en zijn eigen hoge doelen, zag de halve marathon als goede prikkel. "Na een lang trainingsblok werd het weer tijd voor een wedstrijd en Rotterdam heeft en zal altijd een speciale betekenis voor mij hebben."

Doel voor ogen
"De finish was weer op de Coolsingel en dat borrelt veel herinneringen op", aldus Hoornweg. De wedstrijd werd een lange ereronde, na twee kilometer werd er nog wat overleg gepleegd tussen de atleten, maar Hoornweg had een bepaald doel voor ogen en week hier niet vanaf.

Op drie kilometer lag hij los en kon het tempo goed vasthouden. Met een eindtijd van 1.06.55 uur werd zijn niveau bevestigd.

Finishen op de Coolsingel blijft iets magisch. "Deze boost had ik net even nodig, hard aan het trainen en niet weten waar je precies staat. Dan de bevestiging krijgen op deze manier kan niet mooier en geeft weer een boost om hard door te trainen voor mijn komende doelen."

En die doelen zijn niet mis. Roy: "Hoofddoel deze nazomer is een eigen wereldrecord lopen, midden in mijn stad, Papendrecht en wel op vrijdag 16 september, start 16.00 uur."

Hij legt uit: "In mijn carrière als tempomaker heb ik al vijf wereldrecords mogen hazen, nu wil ik dus zelf een wereldrecord op mijn naam zetten, en wel op de marathon, maar dan op de loopband."

Samen met zijn partners en in het bijzonder L&B organiseert Roy een event of beter gezegd een crowdfunding om zijn ultieme doel ‘de Olympische Spelen in Parijs 2024’ te halen." De weg daarnaartoe telt nog twee jaar. Twee jaar lang alles geven, het lichaam klaar stomen voor het ultieme. Bij extreme belasting, hoort ook goede verzorging. 

Door deze ludieke actie probeert Roy de aandacht te krijgen van bewoners en bedrijven. Om zo een totaal geldbedrag op te halen van 20.000 euro. Met dit geldbedrag, wat deels terug komt in de maatschappij is de Spelen weer een stap dichterbij. In de volgende column van Roy, die volgende week zal verschijnen in het Kontakt editie Klaroen, gaat hij in op de verdere plannen.

Mensen of bedrijven die het evenement niet willen missen en Roy willen steunen, kunnen contact met hem opnemen via royhoornweg@gmail.com.