Bijeenkomst over ‘Mantelzorg en langer thuis wonen’

papendrecht • In De Spil, Stellingmolen 184 te Papendrecht, vindt donderdag 1 september een informatiebijeenkomst plaats over ‘Mantelzorg en langer thuis wonen’. 

De avond is bedoeld voor mantelzorgers en hun (thuiswonende) naasten. Er wordt ingegaan op de mogelijkheden om ouders, partner of een naaste voor wie gezorgd wordt langer thuis te laten blijven wonen? 

Wijkverpleegkundigen en mantelzorgconsulenten delen hun ervaring en geven praktische tips. Er is ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen.
De aanvang is 19.30 uur, de bijeenkomst duurt tot 21.30 uur.

Aanmelden kan via mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of 078-615 47 41. Dit is mogelijk tot en met 30 augustus.


VV Papendrecht-duo loopt Vierdaagse

papendrecht • Zo’n drie jaar geleden werd in de kantine van Voetbalvereniging Papendrecht wandelvereniging ‘De Droge Doos’ opgericht door Marc de Groen, Wim Erkelens en erevoorzitter Bram Blom. Doel was om met elkaar de Vierdaagse van Nijmegen 2020 te gaan lopen en door sponsoring de kas van de Jubileumcommissie te spekken. 

Door een foutje van coach Nelie Sterrenburg bleek kort voor de start dat de erevoorzitter niet ingeschreven stond. Marc en Wim hebben wel de stoute schoenen aangetrokken en zijn de uitdaging aangegaan na vele trainingskilometers.

De weersomstandigheden bleken de grootste uitdaging en varieerden van heel warm tot heel nat.
Het ongemak kon het duo niet weerhouden om vrijdagmiddag in clubtenue de finish te passeren en het felbegeerde kruisje in ontvangst te nemen. Een delegatie namens VV Papendrecht had hen kort daarvoor een heldenontvangst bezorgd met de onvermijdelijke gladiolen.

Uitdaging

Volgend jaar staat op 1 juni de volgende uitdaging voor de actieve leden van ‘De Droge Doos' op het programma. Dan wordt meegedaan aan de Alpe d'HuZes. Voor KWF Kankerbestrijding gaat op grote hoogte naar de top van de Alpenreus gewandeld worden onder het motto ‘opgeven is geen optie'.