• De cursus is ontwikkeld voor mantelzorgers.
• De cursus is ontwikkeld voor mantelzorgers. Foto: Aangeleverd

Cursus 'Dementie, en nu?' in Alblasserdam

alblasserdam • Rivas ledenorganisatie houdt in samenwerking met Stichting Welzijn Alblasserdam vanaf maandag 5 september de cursus ‘Dementie, en nu?’ in Alblasserdam.

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van een persoon met dementie. De deelnemers worden in een groep van maximaal twaalf personen professioneel begeleid. Zij doen nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. 

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 13.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Ondersteuning en begrip 
Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak veel vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook op emotioneel vlak. Om als mantelzorger de zorg voor een persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee om te gaan en te weten welke ondersteuning mogelijk is.

Dit helpt mensen met dementie om langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te wonen, met behoud van kwaliteit van leven. Een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep en een mantelzorgconsulente van Stichting Welzijn Alblasserdam geven deelnemers van deze cursus meer inzichten, kennis en vaardigheden. Ook is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen.

Data
De data zijn 5, 12, 19 en 26 september, 17, 24 en 31 oktober en 7 en14 november. Deelname aan de cursus kost 50 euro voor leden van Rivas ledenorganisatie. Niet-leden betalen 95 euro. Deelnemers ontvangen bovendien het boek ‘Dementie en nu?’ en naslagwerken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.rivas-ledenorganisatie.nl.