Glenn Eilbracht spreekt bij Pathé Pride week

papendrecht • Content creater Glenn Eilbracht uit Papendrecht is door Pathé uitgenodigd als één van de sprekers om tijdens de Pride week bij bioscoop Pathé Schouwburgplein een film in te leiden.

Voor het derde jaar op rij viert Pathé Pride week met een speciale filmselectie in de theaters en op Pathé Thuis. Van zaterdag 30 juli tot en met zondag 7 augustus zijn vijf nieuwe én klassieke films binnen de My Gender, My Pride thema’s te zien in ruim twintig Pathé bioscopen.

Glenn Eilbracht is gevraagd om op zondag 7 augustus de film ‘Love, Simon’ in te te leiden. De hoofdpersoon krijgt hierin te maken met pestgedrag. De inwoner van Papendrecht zet zich als ervaringsdeskundige al ruim zestien jaar in tegen pesten. Met een song, een website en acties rond de Dag en Week tegen het Pesten hoopt Glenn mensen die gepest zijn of worden te helpen en te inspireren. 

Glenn: “Het verhaal van ‘Love, Simon’ is voor mij erg herkenbaar. Niet alleen omdat het dichtbij mij staat, maar ook omdat ik zelf in het begin moeite had om achter mijn geaardheid te komen. Deze film is voor velen een herkenning en bezorgt keer op keer kippenvel." 

Hij vervolgt: "Ik kijk ernaar uit om deze film in te mogen leiden bij Pathé en zo bezoekers bewuster te maken van de negatieve effecten van pesten, én te inspireren met deze mooie en krachtige film. Ik ga onder meer in op mijn ervaringen op het gebied van pesterijen en mijn coming out. ”

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.pathe.nl/prideweek