Vier avonden schilderen

alblasserdam • Mensen die schilderen leuk vinden, of het eens willen proberen, kunnen vanaf augustus bij de schilderclub van buurthuis Pion in Alblasserdam deelnemen aan schilderlessen met als thema 'eenzaamheid'. 

De schilderclub verzorgt deze lessen in aanloop naar de landelijke week tegen eenzaamheid, die plaatsvindt in de eerste week van oktober. De club doet dit in samenwerking met Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA).

De SWA wil cultuur en welzijn verbinden door activiteiten in het dorp te organiseren waarbij maatschappelijke thema’s centraal worden gesteld, in het geval van het schilderproject is dat eenzaamheid en de preventie daarvan. Er worden vier avonden georganiseerd waarop deelnemers aan een schilderij kunnen werken. 

De eigen bijdrage is 5 euro per keer. De eerste les is op woensdag 10 augustus om 19.30 uur in de Pion. Wie de eerste avond verhinderd is, kan een informatiefilmpje krijgen en op een andere avond starten. Aanmelden voor het schilderproject kan door te bellen met: 06-11923698.