Gespreksgroep 'Leren omgaan met verlies'

alblasserdam • Mensen die iemand verloren aan de dood en daarover graag willen praten, kunnen in september terecht bij de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA).

De SWA en het maatschappelijk werk van MEE Vivenz starten die maand met een gespreksgroep ‘Omgaan met verlies’. De gespreksgroep zal bestaan uit vijf bijeenkomsten en is bedoeld voor mensen die te maken hebben gehad met het overlijden van een dierbare.

Rouwproces

Praten met anderen die ook een dierbaar persoon verloren kan helpen bij de verwerking. Zowel mensen die recent aan het graf stonden als mensen bij wie dat al langer geleden is zijn welkom. 
Tijdens de bijeenkomsten krijgen deelnemers zicht op hun eigen rouwproces en handreikingen hoe verder te gaan.
Thema's die aan de orde komen zijn: ‘zorg voor uzelf', ‘bijzondere dagen' en hoe nu verder?

Mantelzorgconsulent Heleen Visser en maatschappelijk werkster Mineke Boon begeleiden de bijeenkomsten. Beiden hebben in hun werkzaamheden veel ervaring opgedaan met rouw en verlies. De bijeenkomsten vinden plaats van 10.00 uur tot 11.30 uur op 8 september, 15 september, 22 september, 29 september en 6 oktober, in de huiskamer van de SWA in het Brughuis (locatie oude bibliotheek) aan de Ieplaan 2 te Alblasserdam.

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan door te bellen naar 078-2021111 of te mailen naar h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of mineke.boon@desocialebais.nl. De kosten voor deelname bedragen 10 euro voor vijf bijeenkomsten. Na aanmelding neemt de organisatie contact op met de toekomstige deelnemers. Er is plaats voor maximaal acht deelnemers.