• Herman Vermeulen ‘schiet’ de expositie open.
• Herman Vermeulen ‘schiet’ de expositie open. Foto: Andreas Rehm

Opening expositie 100 jaar vv Papendrecht

papendrecht • De tentoonstelling ‘100 jaar VV Papendrecht’ werd zaterdag, vanwege corona twee jaar later dan gepland, worden geopend.

De eer voor de opening was gegund aan Herman Vermeulen, een van de oudste leden van vv Papendrecht. Voorafgaand daaraan werden door de voorzitter van Dorpsbehoud welgemeende complimenten gegeven aan bestuurslid Mario Borghouts, die ontelbare uren heeft gestoken in het inrichten van deze jubileumtentoonstelling. 

Vervolgens werd door Mario in het kort uitgelegd hoe de keuzes voor foto’s, documenten en voorwerpen tot stand was gekomen. Voor een deel zijn ze afkomstig uit het eigen archief. Het merendeel komt echter uit de verzameling van voetbalvereniging Papendrecht, aangeleverd door Niels van Heteren van vv Papendrecht.

Daarna schoot Herman Vermeulen moeiteloos op het papieren doel in de deuropening van het museum, waarmee de tentoonstelling officieel was geopend.

De aanwezigen waren allen vol lof over de tentoonstelling, Behalve foto’s, krantenstukken en bijzondere prijzen trok ook een collage van sponsors de aandacht. Vele ondernemingen bestaan inmiddels niet meer, maar alle hebben zij een bijdrage geleverd aan de groei en bloei van de Papendrechtse voetbalclub. 

De tentoonstelling is iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur tot en met 15 oktober te zien in Museum Dorpsbehoud aan de Veerdam 6 te Papendrecht.

De toegang is gratis, evenals een kopje koffie of thee. Een vrijwillige bijdrage in de weckpot wordt op prijs gesteld. Het museum is door de aanwezigheid van een traplift ook geschikt voor minder valide bezoekers.

Voor meer foto’s: 

q  www.dorpsbehoudpapendrecht.nl