Renovatie van oorlogsgraven

alblasserdam • Op de algemene begraafplaats in Alblasserdam renoveert de Oorlogsgravenstichting momenteel de graven van de vijf oorlogsslachtoffers die hier begraven zijn. 

Het gaat om vier Nederlanders en een Belg. Inmiddels hebben de Nederlandse slachtoffers nieuwe stenen gekregen. De stenen zullen nog omringd worden met grind en een natuurstenen band. ‘De gemeente Alblasserdam zal vervolgens de beplanting onder handen nemen’, meldt de stichting.


Pioncafé in Alblasserdam gewoon open

alblasserdam • Het Pioncafé in buurthuis De Pion aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam is tijdens de vakantie gewoon open. Iedere woensdag- en donderdag van 10.00 tot 12.00 kan men hier terecht voor een kop koffie/thee met wat gebakken lekkers. Op 27 juli is er de paardenmarkt, ook dan kan men terecht bij de Pion voor gratis koffie/thee, een praatje en de jaarlijkse samenzang van 10.45 tot 11.15 uur, waarin bekende christelijke liederen gezongen worden. Het Repair Café in de Pion is 20 en 27 juli gesloten.


Welzijnswandeling SWA Alblasserdam

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) verzorgt samen met het ABC Team iedere donderdagochtend een welzijnswandeling door Alblasserdam. Donderdag 28 juli is er een zomereditie. Samen met een welzijnscoach wandelen de deelnemers een uur en praten zij over de dingen van alle dag. Aanmelden is niet nodig. Het startpunt is voor het Brughuis, om 10.00 uur. Na de wandeling wordt er koffie gedronken in de huiskamer van de SWA in het Brughuis, Ieplaan 2.