• Badmeester Sia verruilt Papendrecht voor Hardinxveld-Giessendam.
• Badmeester Sia verruilt Papendrecht voor Hardinxveld-Giessendam. Foto: Aangeleverd

Badmeester Sia verruilt Papendrechts zwembad voor Hardinxvelds bad

Algemeen

PAPENDRECHT • Ruim dertig jaar lang hield badmeester Sia (56) in en rondom het zwembad van Sportcentrum Papendrecht toezicht op de veiligheid en gaf hij zwemlessen. Deze week neemt hij afscheid en vertrekt hij naar zwembad De Duikelaar in Hardinxveld-Giessendam.

In 1991 ging Sia (zijn achternaam wil hij liever niet vermeld hebben) aan de slag als vakantiekracht bij de buitendienst van de gemeente Papendrecht. Dat beviel zowel hem als de werkgever zo goed dat hij het jaar daarop fulltime bij de buitendienst aan de slag ging. Vanaf 1994 werd hij na zijn werk geregeld ingeschakeld als oproepkracht in het buitenzwembad. Omdat sport en met name watersport heel belangrijk zijn in het leven van Sia greep en kreeg hij zijn kans toen er een vacature in het zwembad was. 

Bevoegdheden
Sia houdt van sport. In zijn jeugd deed hij aan bergbeklimmen, fietsen, vechtsport en zwemmen. Na zijn aanstelling in het zwembad slaagde hij voor allerlei bevoegdheden en gaf hij met heel veel plezier lessen voor het Zwem ABC, in aquajoggen, aquarobic en aqua bootcamp en aan baby’s en gehandicapten.

Afwisselend
Aan het werken in het zwembad zitten alleen maar positieve kanten, vindt Sia. “Het is heel afwisselend en leuk dat je na verloop van tijd wat bereikt. Het is bijzonder dat jongens en meisjes die ik vroeger op les had nu de ouders zijn van mijn huidige leerlingen. Ook van de doelgroepen krijg ik veel blijheid, positieve feedback en waardering. Mensen zijn happy met wat ze geleerd hebben.”

Redding
Drie jaar geleden was Sia op een vrije dag met zijn zoontje in het zwembad. Er was paniek omdat een jongen dreigde te verdrinken. Sia schroomde niet, sprong het hek over en verleende hulp. “Gelukkig heeft de jongen het gered.”

Nieuwe uitdaging
Waarom vertrekt Sia? “Ik ben gevraagd.” Natuurlijk spelen betere arbeidsvoorwaarden, een beter salaris en bovenal een nieuwe uitdaging een rol, erkent hij. Sia vertrekt met goede herinneringen aan het publiek.