Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vitaliteitsakkoord Papendrecht zoekt wandelgroepen en wandelaars

Algemeen

PAPENDRECHT • De mensen achter het Vitaliteitsakkoord van Papendrecht zijn op zoek naar wandelgroepen, begeleiders daarvoor en meer deelnemers. “We willen van Papendrecht een echte wandelgemeente maken!”

De wandelgroep die vanuit de Kooyker in Papendrecht wekelijks een uurtje wandelt, is zo’n groep die op zoek is naar meer deelnemers. De wandelgroep heeft daarom contact opgenomen met de stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord.

Na een kennismakend en informerend gesprek lag de behoefte van de wandelgroep op het vergroten van het aantal deelnemers. Daarnaast wil men de wandelingen een preventief karakter geven door bot- en spierversterkende oefeningen toe te voegen.

Met een financiële bijdrage van het Vitaliteitsakkoord wordt de wandelgroep nu ondersteund en begeleid. Op dit moment hebben ze nu een bestand van 20 wandelaars. Al wandelend besteden zij aandacht aan de ademhaling, wandelende oefeningen voor het bovenlijf, wandeltechniek en een wandelend spelletje drie-op-een-rij. Tijdens de wandelingen vinden er ook waardevolle coachgesprekken plaats. Een reactie: “Fijn om met deze groep op pad te mogen gaan.”

De stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord ziet sinds corona een enorme toename van beweegactiviteiten in de openbare ruimte en ondersteunt deze initiatieven graag, omdat ze naast het preventieve karakter ook het sociale component ziet in deze activiteiten. Dit is ook de reden dat de stuurgroep een oproep doet: “Loop jij ook in een wandelgroep? Wil je een wandelgroep opzetten? Wil je de opleiding tot wandelcoach doen? Of zou je een extra toevoeging aan je wandelgroep willen doen? Neem dan contact op met Marvin Straver van het Vitaliteitsakkoord.”

Hij is bereikbaar via mstraver@teamsportservice.nl en gaat graag in gesprek om te helpen en om van de gemeente Papendrecht een wandelgemeente te maken.