woensdag 29 juni

Zangavond Les Chantres voor en met Oekraïners
20:00, Papendrecht, Bethlehemkerk. Interkerkelijk koor Les Chantres sluit haar zangseizoen op woensdagavond 29 juni op een bijzondere manier af met een zangavond voor en met Oekraïense gasten. Na afloop zal er worden gecollecteerd om geld op te halen voor Oekraïne. De laatste repetitie is op woensdag 29 juni om 20.00 uur in de Bethlehemkerk. Naast haar eigen mooie repertoire zullen ook andere muzikanten hun talenten laten horen. Een Oekraïense pianiste zal samen met een aantal kinderen een mooi optreden geven. De deuren van de Bethlehemkerk zullen om 19.30 uur opengaan. Toegang is gratis. Wel is er na de repetitie een collectie voor Oekraïne.

vrijdag 1 juli

Optreden The Musix
20:00, Papendrecht, Bethlehemkerk. The Musix geeft een zomerconcert in Papendrecht. Meer informatie elders op deze pagina.

zaterdag 2 juli

Psalmzangavond rond ‘De 12 artikelen des geloofs’
19:30, Alblasserdam, Gereformeerde Gemeente. Op zaterdagavond 2 juli wordt er een Psalmzangavond georganiseerd in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Alblasserdam. Tijdens deze avond zal er gecollecteerd worden ten behoeve van noodhulp aan Oekraïne. Er zullen Psalmen gezongen worden rond het thema 'De 12 artikelen des geloofs'. De algehele leiding is in handen van ds. C. Sonnevelt en Jan Rozendaal zal het orgel bespelen. Aanvang 19.30 uur en toegang vrij.

Zomerconcert Soli Deo Gloria
20:00, Alblasserdam, Ontmoetingskerk. Op zaterdag 2 juli komen alle blaasorkesten van muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam nog een keer in actie voor de zomerstop. Op die datum staat het Soli zomerconcert op de planning. Tijdens dit concert komen de opleidingsorkesten Solide en opstap Solide in actie. Ook het fanfare orkest geeft acte de préséance.Voor de gelegenheid schuiven de leerlingen van Solide bij een gedeelte van het programma ook aan bij het fanfareorkest. Alle orkesten staan onder leiding van dirigent Jurgen Nab.Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 in Alblasserdam. De toegang is gratis, ter bestrijding van de onkosten wordt een verloting gehouden. Aanvang is 20.00 uur.

Orgelconcert in de Bethlehemkerk
20:00, Papendrecht. De bekende Zeister stadsorganist Willem Harold Boog geeft een orgelconcert in de Bethlehemkerk (Van der Palmstraat 1). De toegang is vrij. Het thema is ‘In de voetsporen van’. Willem speelt bekende en geliefde (koraal)bewerkingen voor orgel.

zondag 3 juli

Themadienst: ‘Bang voor de toekomst?'
17:00, Alblasserdam. In de Ichthuskerk vindt een themadienst plaats met als onderwerp ‘Ben ik bang voor de toekomst?'. Dominee Michel van Heijningen zal over dit thema gaan spreken en de muzikale medewerking is dit keer van gospelkoor His Voice uit Alblasserdam. Er is ook crèche aanwezig. Het adres van de kerk is Scheldeplein 2.