• De officiële opening van de kazerne.
• De officiële opening van de kazerne. Foto: Aangeleverd

Opening nieuwe brandweerkazerne

papendrecht • De nieuwe brandweerkazerne in Papendrecht werd donderdag officieel geopend. 

De openingshandeling werd verricht door de aannemers van het gebouw in samenwerking met de burgemeester, de regionaal commandant, brandweervrijwilligers en andere genodigden. In 2020 is gestart met de nieuwbouw van de brandweerkazerne aan de Willem Dreeslaan in Papendrecht. Halverwege 2021 was het bouwproces afgerond en werd het materieel verhuisd. 

De brandweerkazerne biedt onderdak aan 35 brandweervrijwilligers, twintig jeugdbrandweerleden en diverse (nieuwe) voertuigen. Sinds de verhuizing maakt de brandweer trots gebruik van deze nieuwe locatie. 

Geschikt

Het gebouw is aardgasvrij, voorzien van zonnepanelen, elektrische laadpalen en er is gebruik gemaakt van circulaire bouwmaterialen. "De nieuwe kazerne is uitermate geschikt om veilig en snel uit te rukken, zo blijkt ook uit de eerste ervaringen", vertelt operationeel manager Johan den Hertog.

De aannemers van het gebouw mochten samen met brandweervrijwilligers en met ‘brandweergereedschap’ een sleutel uit een kluis halen en aan de operationeel manager overhandigen. Daarmee was de nieuwe kazerne officieel geopend.