• Teunis Korteland in zijn nieuwe showroom.
• Teunis Korteland in zijn nieuwe showroom. Foto: Geurt Mouthaan

Nieuwe zaak voor Korteland Scooters

papendrecht • Met Korteland Scooters maakt Teunis Korteland een droom waar: een eigen zaak waar hij scooters en andere gemotoriseerde tweewielers kan repareren en verkopen. Klanten kunnen sinds begin dit jaar terecht aan de Coornhertstraat 8 in Papendrecht.

Op veel verschillende plekken verdiende Teunis de afgelopen jaren zijn geld, maar zijn grote liefde was en bleef het sleutelen aan scooters. Vanaf zijn 18e deed hij dat ook voor anderen. "Dat werd steeds meer. Op een gegeven moment kon ik de beslissing nemen om mijn andere werk op te zeggen en helemaal voor mezelf te beginnen", blikt hij terug. Begin dit jaar kon hij aan de Coornhertstraat een ruimte in gebruik nemen. Veel meer dan een werkplaats was het nog niet. "Een tijdje later bleek dat DHL, die naast mij zat, naar een grotere locatie ging. Toen heb ik de kans gegrepen om hun vierkante meters erbij te trekken."

Het resultaat: een ruime en lichte showroom, waar nieuwe en tweedehands scooters, brommers, elektrische steps en invalidenvoertuigen staan opgesteld. Teunis: "De reparatie en het onderhoud is wel het belangrijkst, maar ik vind het ook mooi om ze te verkopen. Hier heb ik genoeg plek om ze goed te presenteren." Je kunt bij Korteland Scooters terecht voor merken als IVA, BTC, AGM, Kymco en Super Soco. "Ik ben premium dealer van NIU", vult hij aan. "Van dit merk heb ik alle modellen. Dat zijn elektrische scooters; net als bij de fietsen zie je dat die overstap steeds meer gemaakt wordt." Wat betreft reparatie en onderhoud zijn ook bekende merken als Senzo, Vespa en Piaggio en alle andere merken welkom, al is Korteland Scooters daar geen dealer van. Teunis is heel blij met de nieuwe winkel. "Waar ik het meest van geniet is als mensen met een glimlach de deur uitgaan met een nieuwe of gerepareerde scooter. Zelf vind ik niks mooier dan op een scooter rijden. Dat rijplezier gun ik iedereen." Meer informatie: www.kortelandscooters.nl