DSO dompelt Papendrecht in rouw

zoetermeer • Papendrecht is gedegradeerd naar de tweede klasse. Dat is de harde conclusie na de 2-1 nederlaag die de mannen van trainer Johan Sturrus vorige week dinsdagavond leden in de uitwedstrijd tegen DSO. Het verlies kreeg een extra dramatische landing omdat Papendrecht in de slotfase nog dichtbij een verlenging kwam. Twee inzetten van Lorenzo van Wijk eindigden op het aluminium.

Deze twee niet benutte scoringskansen waren exemplarisch voor het totale voetbalseizoen van vv Papendrecht. Het elftal toonde een jaar lang aan op voetbaltechnisch gebied absoluut thuis te horen in de eerste klasse, maar kon die positieve indruk niet koppelen aan doeltreffendheid. "Ik kan zo vijf wedstrijden noemen waarin we hadden moeten winnen, maar desondanks tegen puntenverlies aan liepen”, stelde Johan Sturrus vast. "Daardoor kwamen we uiteindelijk de twee punten tekort die we nodig hadden om de nacompetitie te ontlopen.”

Papendrecht begon matig aan het duel met DSO. Binnen twee minuten lag de 1-0 in de touwen. Er ging een ongelukkige verdedigende actie van rechtsback Michael van Rooijen aan vooraf. Hij schampte een voorzet en zag de bal -net als tegen Vitesse Delft- achter zijn doelman Roy Rijntjes verdwijnen.
In akte twee toonde Papendrecht meteen scherpte en dat leidde er in de 47e minuut toe dat Lorenzo van Wijk de 1-1 kon binnen schuiven. De gasten gingen vervolgens op zoek naar meer, maar blonken wederom niet uit in het creëren van serieuze kansen. In de 70e minuut gebeurde waar ‘heel' Papendrecht voor vreesde: DSO kwam met enige mazzel aan de 2-1: een lob over doelman Rijntjes heen.

"Doodzonde”, oordeelde Johan Sturrus met pijn in zijn hart. "Dit was niet nodig geweest, maar het gebeurde wel. Het wordt nu uithuilen en straks opnieuw beginnen. In de tweede klasse. Het is niet anders.”