Intocht SNS Avondvierdaagse Alblasserdam

alblasserdam • Donderdag 23 juni is de laatste wandelavond van de Alblasserdamse Avondvierdaagse. Traditiegetrouw wordt deze laatste avond besloten met een defilé. Het defilé start rond 19.30 uur vanaf sportpark Molenzicht en zal via de Van Hogendorpweg, Blokweerweg, Parallelweg, Weverstraat, Van Eesterensingel, Blokweerweg, Van Hogendorpweg en Maasstraat naar het Scheldeplein leiden. 

Tijdens het defilé zullen deze straten afgesloten worden voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers en hulpdiensten. Belangstellenden worden verzocht een plekje langs de eerder genoemde route in te nemen. Het is niet toegestaan om zich tijdens het verzamelen van de wandelaars op sportpark Molenzicht te begeven. 


Ontmoetingsmid-dag over dementie

alblasserdam •  Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) biedt dinsdag 28 juni weer gelegenheid tot ontmoeting voor iedereen die zorg draagt voor iemand met (beginnende) dementie. De bijeenkomst zal worden gehouden in de huiskamer van de SWA in het Brughuis (locatie oude bibliotheek).

Het thema voor deze ontmoetingsbijeenkomst is ‘vakantie'. Marlies van Trigt, casemanager dementie bij stichting Waardeburgh, zal aanwezig zijn om met de aanwezigen in gesprek te gaan over de mogelijkheden om toch van vakantie te genieten, ondanks de zorg voor iemand met (beginnende) dementie. Uiteraard is er ruimte om op vragen in te gaan.

Inloop met koffie vanaf 13:00 uur, aanvang bijeenkomst 13:30 uur. De ontmoeting duurt tot ongeveer 15:00 uur. Aanmelden wordt op prijs gesteld: 078-202 11 11 of h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl..


Wandelen met het Alzheimercafé

papendrecht • Alzheimer Café Papendrecht organiseert op donderdagavond 30 juni een wandeling, waarbij de deelnemers stapsgewijs stilstaan bij het goed zorgen voor zichzelf.

Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.15 uur. Het verzamelen is in het Odensehuis aan de P.S. Gebrandystraat 31 in Papendrecht.

John van der Sluis (wandelcoach vanuit Lopend Stilstaan) neemt de bezoekers op deze avond mee in een ontspannen, ervaringsgerichte wandeling. “Al wandelend staan we met elkaar stil bij hoe we op een goede manier de zomer in kunnen gaan. Door aandacht te geven aan jezelf, je energiebalans te bewaken en je grenzen aan te geven ( kortom, door goed voor jezelf te zorgen) kun je meer ontspannen zorgen voor je naaste met dementie.”

De wandeling is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Het wandelplezier staat centraal. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kan men contact opnemen via mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of door te bellen naar Sterk Papendrecht via 078-6154741.