zaterdag 4 juni

Repair Café
9:00, Papendrecht, Residence Gerbrandy, Kleine Zaal, Gerbrandystraat 31. Vrijwilligers zitten klaar voor het repareren van kapotte spullen. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn: elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, kleding, computers, sieraden, naaimachines en huishoudelijke apparatuur. Ook kunnen messen, scharen, tuingereedschap en boren (behalve betonboren) geslepen worden. Door het repareren wordt voorkomen dat nog goede spullen worden weggegooid. Ook geven de vrijwilligers hun reparatiekennis graag aan bezoekers door en kunnen bezoekers elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten onder het genot van een bekertje koffie of thee. De reparaties zijn gratis, maar een gift in de fooienpot is welkom.

Verkoping voor De Schutse
09:30, Alblasserdam, Beukelmanschool, Weverstraat. Van 09:30 tot 15.00 uur is er een verkoping ten bate van De Schutse, gehandicaptenzorg. Er is een ruim aanbod van kaarten en (nieuwe) boeken. Ook kunnen bezoekers er terecht voor kleding, lingerie, speelgoed, cadeau en sfeerartikelen, Aloë Vera, koek en banket, groenten en fruit, snoep, gezelligheid en een broodje hamburger.

Pinksterbakkie op winkelcentrum Westpolder
09:30, Papendrecht, Westpolder In winkelcentrum Westpolder in Papendrecht wordt op zaterdag 4 juni van 09.30 tot 11.20 uur gratis koffie met iets lekkers geserveerd.Het Pinksterbakkie wordt georganiseerd door de Sionskerk en is inclusief een kinderknutsel.Het is de bedoeling om taartje en broodjes en andere lekkernijen aan te bieden aan de bezoekers van het winkelcentrum.

dinsdag 7 juni

Koffiemoment
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden.Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Het koffiemoment is gratis.

donderdag 9 juni

Luisterclub Popmuziek Landvast
14:00, Alblasserdam, Landvast. Het cultureel centrum biedt onderdak aan een luisterclubmiddag die duurt tot 16.00 uur. De verhuizing naar de bovenzaal van Landvast is goed bevallen en er zijn diverse mogelijkheden voor de opstellingen van geluid en eventueel ook beeld, maar ook van de stoelen. Muziekliefhebbers kunnen gezamenlijk luisteren naar allerlei soorten popmuziek uit de vorige eeuw, variërend van The Beatles en ABBA tot Beach Boys en Joe Cocker. De toegang is gratis, koffie, thee of drankjes kunnen bij de bar van Landvast worden besteld. Het muzikale programma wordt weer verzorgd door Peter Boermans, die op zijn laptop meer dan 1300 CD’s met 19000 nummers bij zich heeft. Behalve 9 juni staat ook nog donderdag 14 juli in de planning.

zaterdag 11 juni

Concert Israël & Oekraïne met kinderkoor Samuël
19:30, Grote Kerk. Alblasserdam. Christelijk kinderkoor Samuël organiseert op zaterdagavond 11 juni een Israël & Oekraïne Concert in de Grote Kerk Aan het Cortgene 8 te Alblasserdam.Deze avond zal in het teken staan van Gods beloften en onwankelbare trouw voor Israël; de toekomstverwachting. Aanvang 19:30 uur. Kerk open vanaf 19.00 uur.De medewerkenden van deze avond zijn het Urker Mannenkoor Hallelujah o.l.v. Bert Moll. Hallelujah is een bloeiend koor met een duidelijk karakter. Zingend uit het hart, van Gods genade voor zondaren in alle eenvoud en zuiverheid, samen met de heldere pure kinderstemmen van christelijk kinderkoor Samuël o.l.v. Arie v.d. Vlist. Zij worden begeleid door prachtige muzikale klanken van Lennert Knops op piano en orgel, Martha van Gent op dwarsfluit ,Maria Knops op de harp en Lourens Nobel op trompet. De meditatie wordt verzorgd door ds. C. Sonnevelt. De entree is gratis. De collecte is geheel t.b.v. het Shaare Zedek Ziekenhuis te Jeruzalem en de vluchtelingen uit Oekraïne. Voor meer informatie: www.kinderkoorsamuel.nl.

Nederlandse première van Zelenka’s Lauda Jerusalem door Laudate en Arte Vocale
20:00, Bethlehemkerk, Papendrecht. Zaterdag 11 juni treden de koren Laudate (Hardinxveld-Giessendam) en Arte Vocale (Middelharnis) samen op met medewerking van het Barok Consort Musica Aeterna om 20:00 uur in de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat 1 te Papendrecht.Tijdens dit concert zullen de componisten Händel en Zelenka centraal staan. Van de laatste gaan zij o.a. Lauda Jerusalem uitvoeren, na hiervoor de rechten te hebben verworven. Het wordt de eerste keer, dat dit werk in Nederland wordt uitgevoerd. In de voorverkoop zijn kaarten te bestellen via de website www.covlaudate.nl voor 20 euro,aan de zaal zijn ze verkrijgbaar voor 25 euro, jeugd van 12-18 jaar en studenten betalen 10 euro en kinderen beneden de 12 jaar zijn gratis.

dinsdag 14 juni

Koffiemoment
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden. Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Het koffiemoment is gratis.