Praktische hulp thema bij Alzheimer Café

gorinchem • In Gemeenschapshuis De Bogerd aan de De Vries Robbéweg 100 in Gorinchem wordt op donderdagavond 9 juni weer een Alzheimer Café Gorinchem gehouden. 

Het thema van de avond in Gorinchem is: ‘Praktische hulp bij dementie’.

Niet vanzelf
Iemand met dementie kan aanlopen tegen hele praktische zaken. Boodschappen doen, een klusje doen: het gaat allemaal niet meer vanzelf. Wat is de weg om hulp te krijgen? Een mantelzorger ziet vaak dat het allemaal niet meer zo goed gaat en lost veel op.

Hoe kan een mantelzorger beroep doen op praktische zorg voor de persoon met dementie? Belangrijk zijn goed advies en ook moet er goede ondersteuning zijn voor de mantelzorger.

Gasten
Te gast zullen zijn: Diny Spekkink van de Klussendienst en Jacqueline Blom van het steunpunt Mantelzorg. Zij zullen in gesprek gaan over de mogelijkheden die zij bieden. Ook casemanagers dementie zijn aanwezig om op vragen in te gaan. Iedereen die te maken heeft met dementie is van harte welkom.

De koffie staat klaar om 19.00 uur, de start is om 19.30 uur. Er is een boekentafel, een pauze en ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Deelname is gratis. Aanmelden voor het Alzheimer Café in Gorinchem is niet nodig.