Drechtstreek gaat de nacompetitie in

papendrecht • Drechtstreek, dat wederom zes basisspelers door blessures miste, kon tegen koploper SVW in Gorinchem geen potten breken.

Aangevuld met een aantal O19-junioren was Drechtstreek niet opgewassen tegen de dadendrang van SVW. De eerste goal van SVW werd genoteerd uit een cornerbal. Bij het inbrengen van de bal werd de eerste paal niet afgedekt en vanuit de consternatie kon SVW de bal vrij eenvoudig binnenkoppen: 0-1.

SVW, dat er alles aan gelegen was om thuis kampioen te worden, kwam op een 2-0 voorsprong door een machtig schot van 25 meter dat snoeihard binnen plofte. Na de rust was het nog steeds SVW met de grootste dadendrang en de 3-0 liet niet lang op zich wachten. Via een mooi opgezette aanval kon de blauwwitte defensie alleen maar toekijken hoe keeper Joris Moesman voor de derde keer de bal uit zijn goal kon vissen. Drechtstreek stribbelde via een goal van Jop van Vliet nog even tegen 1-3 maar, de elf van Tutu N’Donna realiseerden wederom een goal en de 4-1 stond op het scorebord.

Bastian van Beest uit de O19-1 produceerde nog wel de 4-2, maar de overwinning van SVW kwam in deze wedstrijd geen moment in gevaar. SVW is in deze competitie de terechte kampioen volgens de Drechtstreek woordvoerder en liet in deze wedstrijd op alle fronten zien wat de wil om te winnen is.

Papendrecht houdt kampioen Kloetinge op een gelijkspel

papendrecht • Voetbalvereniging Papendrecht had zaterdag de zware taak om kampioen Kloetinge de punten af te snoepen.

Kloetinge, de club uit Zeeland die op volle oorlogssterkte was afgereisd naar het Slobbengors, dicteerde zeker de eerste helft het spelbeeld. Al na negen minuten spelen  produceerde Kloetinge de eerste goal en kwam Papendrecht nauwelijks in het spel voor.

Nog verder achter
Na de rust veranderde het spelbeeld niet echt en kwam Kloetinge in de 69e minuut verdiend op 0-2. Papendrecht - inmiddels op de hoogte van de tussenstanden op de andere velden - realiseerde zich dat nu er uit een ander vaatje getapt moest worden.

Trainer Johan Sturrus, die een aantal wijzigingen had doorgevoerd, mocht in de 78e minuut voor het eerst juichen bij de 1-2 van Cerezo Drenthe.

Hoop weer terug
Alle hoop was weer terug in de Papendrechtse harten. Men moest echter wachten tot de laatste minuut van de officiële speeltijd. Een corner in de 90e minuut kwam voor de voeten van Jay Luciano, die vanuit een scrimmage de bevrijdende 2-2 binnenschoot.

Papendrecht bezet nu de elfde plaats en houdt drie ploegen onder zich. Bij winst volgende week uit bij XerxesDZB kan spelen in de eerste klasse gecontinueerd worden.