• Schermafbeelding van de website.
• Schermafbeelding van de website. Foto: Aangeleverd

Vernieuwde website over de historie van Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • Papendrecht Verrast heeft afgelopen zaterdag 28 mei de nieuwe interactieve website van www.oud-papendrecht.nl gelanceerd in Woonzorgcentrum de Markt. De website is volledig gemoderniseerd en verder uitgebouwd. Loco-burgemeester, tevens wethouder cultureel erfgoed, Arno Janssen verrichtte de officiële handeling.

Oud-papendrecht.nl is nu een interactief en online cultureel erfgoed platform vol met oude foto’s, verhalen en video’s over Papendrecht (vanaf eind 1800). Via dit platform gaat de stichting samen met inwoners van Papendrecht (jong en oud) dit unieke online cultureel erfgoed uitbouwen.

De succesvolle en veel bezochte website (inmiddels meer dan 2,5 miljoen paginabezoeken) is het levenswerk van wijlen de heer Boerman en geeft een stuk cultureel erfgoed in foto, video en verhalen weer. Papendrecht Verrast heeft twee jaar geleden, na het overlijden van de heer Boerman de website overgenomen om dit unieke online cultureel Papendrechts erfgoed te behouden en verder samen met inwoners het platform actief te gaan uitbouwen.

Papendrecht Verrast gaat de website samen met bewoners verder uitbouwen en doelgericht oudere bewoners van Papendrecht hierbij actief betrekken. Dit gebeurt in samenwerking met onder andere het Woonzorgcentrum en verpakt in leuke activiteiten. Waarbij het bijzondere is van afgelopen zaterdag dat men de combinatie maakt dat nieuwe technologie (de website met alle mogelijkheden) de oudere wijsheid en mooie verhalen proactief opzoekt en met behulp van een digitaal rad van fortuin met elkaar in verbinding brengt.

De vrijwilligers van het Woonzorgcentrum zijn al druk bezig om met de bewoners en hun kinderen nieuwe foto’s en verhalen te verzamelen. Deze worden verwerkt op de website en dienen als leidraad van de middag. Met als doel verhalen los te maken en de mensen een gezellige Bourgondische Oud-Papendrecht Verrast middag aan te bieden in een nieuw jasje.

Deze activiteit gaat Papendrecht Verrast (Stichting Promotie Papendrecht) het komende jaar op meerdere plaatsen in Papendrecht organiseren voor jong en oud.