Afbeelding
Foto: Bert Bons

Havenfestival Alblasserdam maakt zich op voor 30-jarig jubileum

Algemeen

ALBLASSERDAM • Na twee coronajaren kan het Havenfestival in september eindelijk weer gehouden worden. Het wordt de 30e editie. Het bestuur maakt zich op om van dit jubileumjaar iets bijzonders te maken.

Na het overlijden van bestuurslid Harry van der Zijden, die bijna vanaf het begin lid is geweest, heeft de stichting zich de afgelopen weken kunnen versterken met Herman Hofstede en Rob Scholtes, die beiden hun sporen hebben verdiend in vele functies in organisaties en evenementen.

Het bestuur koestert de vaste succesvolle programma-onderdelen en houdt vast aan een zesdaags festival.

Op maandag 12 september is de openingsavond in Landvast met als doelgroep de wat oudere Alblasserdammer. Dit jaar geen toneelavond, maar een avond met de bekende entertainer Wally. Het bestuur denkt nog aan een tweede programma onderdeel, maar daar later meer over.

Op dinsdag 13 september uiteraard weer de Dok 11 Clubkas Run, met zoals gebruikelijk de start en finish op de Dam.

Op woensdag 14 september is er weer voor de kleintjes een poppenkast voorstelling met Fritsy Duikelaar. De vlottenrace wordt dit jaar vervangen door het evenement ‘Het sterkste bedrijf van Alblasserdam’. Onderdelen zullen in ieder geval zijn: het trekken van een vrachtwagen van 7 ton, zware autobanden kiepen en spijkerbroek hangen. Uitwerking vindt nog plaats, maar we zijn al verzekerd van de medewerking van de Maat Groep.

Donderdag 15 september is gereserveerd voor de buitenfilm. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Landvast. Verdere informatie volgt nog.

Vrijdag 16 september vindt voor de tweede keer de Pub Quiz plaats in de benedenzaal van Hotel het Wapen van Alblasserdam. En niet te vergeten de traditionele taptoe met maar liefst drie uitmuntende korpsen. De Alblasserdammers kunnen dan weer genieten van fantastische muziek op het korfbalterrein van CKC Kinderdijk.

Zaterdag 17 september is de traditionele braderie met honderden kramen en vele activiteiten, muziek, drie shantykoren en mogelijk straattheater. De opening in het Amfi theater is natuurlijk voor het gezelligheidskoor De Klinkers.