zaterdag 28 mei

Ruil/verkoop Pokémonkaarten
10:00, Papendrecht, Boardgameshop. Carmen Schook, Ronald van Putten en Dwayne de Jong organiseren op zaterdag 28 mei van 10.00 tot 14.00 uur een ruil/verkoop evenement van Pokémonkaarten, met een gave giveaway. Het evenement vindt plaats in de winkel van Boardgameshop aan de Brederodelaan 46 in Papendrecht. Entree is gratis. Je kan een tafel huren om je kaarten neer te leggen. Kosten daarvan zijn 5 euro per tafel. Inschrijven kan door een persoonlijk bericht te sturen op Facebook. De Facebookpagina is te vinden via de zoekterm ‘Ruil/verkoopochtend pokémonkaarten’. Aanmelden kan ook via een appje naar 06-17414830.

Young Leaders & Young Lions organiseren Obstacle Experience
13:00, Alblasserdam, Lammetjeswiel. Op zaterdag 28 mei wordt er in het recreatiegedeelte (op het strandje) van het Lammetjeswiel in Alblasserdam een kleinschalige Obstacle Experience georganiseerd voor kinderen/jongeren vanaf 10 tot en met 17 jaar en hun ouders.De organisatie van deze Obstacle Experience ligt geheel in handen van een groep jongeren (Young Leaders). Zij hebben hiervoor de samenwerking gezocht met Young Lions die in het verleden al diverse Obstacle Experience hebben georganiseerd.De Young Leaders onlangs een tien weken durende training afgrond en deze Obstacle Experience is de eindopdracht van deze training.De Young Leaders willen met deze activiteit een statement maken dat buiten zijn, buiten spelen en buiten sporten gezond en leuk en gezellig kan zijn.Op het strand van Het Lammetjeswiel komen dan ook vier obstakels te staan waarover heen geklommen, gesprongen en/of gekropen moet worden.Elke half uur zal er een run starten en kunnen kinderen/jongeren het bijvoorbeeld tegen elkaar of tegen hun ouders opnemen.De start is om 13.00 uur en de laatste run start om 15.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op instagram: www.instagram.com/obstacle_experience.

‘Bumba op reis’ in Theater De Willem
14:00/16:00. Papendrecht, Theater De Willem. Bumba komt opnieuw naar de Nederlandse theaters met een theateravontuur voor de allerkleinsten. Op zaterdag 28 mei zijn ze om 14.00 uur en om 16.00 uur met twee voorstellingen in Theater De Willem in Papendrecht.In de voorstelling voor alle leeftijden met de kleine Pim mee op reis met Bumba en Bumbalu, maar dan raken ze Babilu kwijt. De zoektocht naar Babilu brengt hen naar de Far West waar ze cowboy en indiaantje spelen en naar Afrika waar ze leeuwen en slangen zien. Daarna reizen ze verder naar Sneeuwland waar ze bibberen in de kou en elkaar begroeten als echte Eskimo’s. Uiteindelijk komen ze aan in Azië waar ze met stokjes leren eten.Entree bedraagt 15 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop kunnen belangstellenden terecht op de website www.theaterdewillem.nl. De voorstelling duurt 50 minuten zonder pauze en er is een meet & greet na afloop in de foyer.

Benefietconcert Levensliedband in Alblasserdam
20:00, Alblasserdam, Jozua. De Levensliedband treedt op zaterdag 28 mei op in gebouw Jozua aan de Ampèrestraat 4 in Alblasserdam met hun programma ‘Psalmen 2022’. De opbrengst van de avond gaat naar een moeder- en kinderen project in Tanzania van Compassion.Entree bedraagt 10 euro. Dat bedrag is inclusief een drankje en een snack in de pauze. Kinderen mogen gratis naar binnen.

dinsdag 31 mei

Koffiemomenten op dinsdagochtenden
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden. Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken in De Ark en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer kan gebeld worden met Jaap van de Ruit via telefoonnummer 06-50295998. Het koffiemoment in de Papendrechtse kerk is gratis.

zaterdag 4 juni

Kleedjesmarkt op Kleyburgplein
09:00, Nieuw-Lekkerland. Kleyburgplein. Op zaterdag 4 juni van 09.00 tot 12.30 uur is er op Winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland een kleedjesmarkt. Belangstellenden kunnen een gratis plekje reserveren via telefoonnummer 0184-682266. Volwassenen en kinderen verkopen op een kleedje hun afgedankte spullen. Ary Stapper komt ook met goocheltrucjes en ballonfiguren.

Pinksterbakkie op winkelcentrum Westpolder
09:30, Papendrecht, Westpolder In winkelcentrum Westpolder in Papendrecht wordt op zaterdag 4 juni van 09.30 tot 11.20 uur gratis koffie met iets lekkers geserveerd.Het Pinksterbakkie wordt georganiseerd door de Sionskerk en is inclusief een kinderkntusel.Het is de bedoeling om taartje en broodjes en andere lekkernijen aan te bieden aan de bezoekers van het winkelcentrum.

dinsdag 7 juni

Koffiemomenten op dinsdagochtenden
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden.Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Het koffiemoment is gratis.