Papendrecht boekt belangrijke zege in strijd lijfsbehoud

papendrecht • Papendrecht-trainer Johan Sturrus was duidelijk in zijn nopjes met de ruime uitzege van Papendrecht op hekkensluiter Neptunus-Schiebroek.

“In deze eindfase”, gaf Sturrus aan, “moeten de punten gepakt worden”. Zijn ploeg kwam met de juiste instelling in de eerste helft door Lorenzo van Wijk (2x) op een comfortabele 2-0 voorsprong. Daar waar Neptunus kort na rust twee mogelijkheden kreeg om de aansluiting  te fabriceren, was het Papendrecht dat rustig en conditioneel sterker de wedstrijd steeds meer naar zich toetrok. Jarden van Ek mocht de 0-3 aantekenen en het slotakkoord kwam van de voet van Juninho van Ree, de welverdiende 0-4.  Papendrecht stijgt door dit resultaat naar de elfde plaats en houdt voorlopig drie ploegen onder zich.

Alblasserdam trotse koploper na 4-2 winst op stug DFC

alblasserdam • Dankzij een 4-2 overwinning op DFC en het 1-1 gelijkspel van concurrent De Alblas bij VVAC is Alblasserdam twee wedstrijden voor het einde de nieuwe koploper in 3C.

De bezoekers waren met duidelijke intenties naar Alblasserdam gekomen en dat resulteerde in de 15e minuut al in de 0-1. Alblasserdam knokte zich echter terug in de wedstrijd en produceerde via Umut Takac de verdiende 1-1. DFC bleef goed en geconcentreerd voetballen en scoorde wederom een tegengoal 1-2. Maar Alblasserdam liet zich wederom niet uit het veld slaan en bracht via een toegekende strafschop (Ralph Hofwegen) de 2-2 op het scorebord , tevens de ruststand.
De rust had de mannen van Dennis Schoonewil / Alexander de Jong goed gedaan. Door meteen druk te zetten werd de wedstrijd steeds vaker op de helft van DFC gespeeld. Er moest echter wel degelijk rekening gehouden worden met de creatieve spelverdeler Leroy Rubio Rijsdijk van DFC, die keer op keer met uitstekende acties zijn ploeggenoten tot een beter spelniveau stimuleerde. Alblasserdam kwam na een aantal kansen via een schitterende crossbal op Umut Takac op 3-2. Vanaf dat moment leek de wedstrijd gespeeld, zeker toen Ralph Hofwegen met zijn 4-2 (wederom vanaf de stip) het slotakkoord verzorgde. "Nog twee (finale)wedstrijden waar we alles moeten geven en dan kan hopelijk de kroon op het werk", sprak de trotse trainer Dennis Schoonewil na afloop.

Nieuw-Lekkerland nagenoeg veilig

nieuw-lekkerland • Officieel is Nieuw-Lekkerland nog niet veilig, maar het kan nauwelijks meer misgaan. De groenwitten wonnen met 1-5 van BVCB, onder meer dankzij vier goals van Sven Schilders. "Een geweldige teamprestatie, alles stond goed en iedereen had er zin in”, jubelde trainer Bert Buizert. Met de terugkeer van Sjoerd Slob in de basiself stond er weer een team waar de energie vanaf spatte. Slob nam zelf een goal voor zijn rekening.