• VVAC - De Alblas (1-1).
• VVAC - De Alblas (1-1). Foto: Rick den Besten

De Alblas morst twee belangrijke punten

ottoland • Hoewel er voor VVAC in de resterende wedstrijden geen belangen meer zijn, werd in de derby tegen koploper De Alblas bepaald geen cadeautje weggeven. Het sterke Ottolandse collectief hield stand op De Put (1-1), waardoor Alblasserdam de koppositie van De Alblas overnam. Vanaf minuut één was het VVAC dat het spel bepaalde op het drukbezochte sportpark van de thuisploeg. Na een 0-0 ruststand probeerde De Alblas in de tweede helft, door wat meer druk te zetten, het spel naar zich toe te trekken. Het was echter VVAC, in de persoon van spits Joran Houweling, die een onoplettendheid in de defensie van De Alblas in de 48e minuut meteen afstrafte: 1-0. Daarna ontspon zich een aardig duel, waarbij De Alblas in 63e minuut via een halve omhaal van Erwin van der Heiden de 1-1 eindstand op het scorebord zette.