donderdag 19 mei

Koffie met Leen den Ouden in de bibliotheek
14:00, Alblasserdam, bibliotheek. Donderdag 19 mei komt Leen den Ouden naar de bibliotheek in Alblasserdam om in ‘Koffie met…’ te vertellen over de natuurvriendelijke tuin. Het vogelvriendelijk inrichten van de tuin is belangrijk, omdat er steeds meer stedelijk groen verdwijnt. Men kan helpen door zelf verantwoordelijkheid te nemen en het voor vogels aantrekkelijker te maken in de tuin. Daarnaast is het natuurlijk heel erg leuk om elke dag te kunnen genieten van de vogels in de tuin. Het bezoek van Leen den Ouden vindt plaats in de bibliotheek in de Rederij aan het Raadhuisplein in Alblasserdam en duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Entree is gratis.

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht Elimkerk. Op donderdag 19 mei vindt er weer een bijeenkomst plaats van de PCOB afdeling Papendrecht. Wil Gorter houdt een presentatie met het thema “Zet ‘m op”, waarbij zij een deel van haar hoedencollectie laat zien. Er is ook ruimte voor gesprek en koffie/thee drinken. Iedereen is welkom. Aanvang is om 14.00 uur in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan.

vrijdag 20 mei

Gym in de Buurt
10:00, Alblasserdam, diverse locaties. Tijdens de beweegweek voor ouderen (16 – 20 mei), wordt er door heel Nederland ook de ‘Nationale Balkon Beweegdag’ georganiseerd. Uiteraard doet Alblasserdam mee. In samenwerking met het ABC team organiseert de SWA een leuk programma. Doe mee, neem gerust iemand mee. Het programma 10:00 uur Kraanbaan (binnentuin), 10:30 uur Het Anker (dakterras), 11:00 uur Groene Zoom (op de stoep/straat) en 11:30 uur tussen Pieter de Hoogh flat II & III (op de galerij of de stoep)

Kader Abdolah komt opnieuw naar Papendrecht
20:00, Papendrecht, Bibliotheek. De sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht organiseert op vrijdagavond 20 mei een lezing van Kader Abdolah over zijn nieuwe boek Op zoek naar Ramona. De lezing begint op 20 mei om 20.00 uur en is in de bibliotheek aan de Veerweg. De inloop is vanaf 19.30 uur. Op deze avond is er tevens gelegenheid om zijn boeken te kopen en te laten signeren.De toegangskaarten kosten 10 euro en zijn vanaf dinsdag 2 mei uitsluitend tegen contante betaling te verkrijgen aan de balie van de bibliotheek. Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar.

zaterdag 21 mei

Ichthusmarkt op het Scheldeplein
09:00, Alblasserdam, Scheldeplein. Op zaterdag 21 mei is er weer de jaarlijkse Ichthusmarkt op het Scheldeplein in Alblasserdam. Er zijn weer veel mooie tweedehands spullen, er is een kinderkleedjesmarkt, veel lekkers, bloemen, ingerichte kramen, etenswaren, tweedehands boeken, leuke spelletjes en nog veel meer. Aanmelden voor de kleedjesmarkt kan via ichthusmarkt@outlook.com. De markt duurt tot 15.00 uur.

Concert ‘Do you believe?’ van Amazing Teens & Voices
19:30, Papendrecht, Elimkerk. Op zaterdag 21 mei treedt Amazing Teens & Voices onder leiding van Gert-Jan en Hanneke Scherff met hun voorstelling ‘Do you believe?’ op in de Elimkerk in Papendrecht.De vraag “Geloof jij?” wordt hierin op creatieve wijze uitgewerkt. Het is een afwisselend concert met zang, dans en theater. Aangevuld met een lichtshow, filmpjes en goocheltrucs van Kindertheater Knettergek vormt het een volledig en indringend programma. Het is een concert speciaal voor tieners en jongeren, maar ook zeker de moeite waard voor volwassenen. Plaats: Elimkerk, P.C. Hooftlaan 178, Papendrecht. Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur. Kaarten € 3,50 tot en met 15 jaar en volwassenen € 7,50. Deze zijn te bestellen via www.zingenindekerk.nl/feestvanhoop.

dinsdag 24 mei

Koffiemomenten op dinsdagochtenden
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden.Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Het koffiemoment is gratis.

Toneelvoorstelling Harry neemt de benen
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Jon van Eerd, Arie Cupé, Margo Dames en met Joey Schalker als neef Barrie verzorgen op dinsdag 24 mei de toneelvoorstelling Harry neemt de benen in Theater De Willem in Papendrecht.In deze topkomedie laat Jon van Eerd zich weer van zijn beste kant zien. Omringd door een topcast brengt hij Harrie in de meest onmogelijke situaties. In Harrie Neemt de Benen krijgen politieagenten Harrie Vermeulen en zijn neef Barrie Vermeulen de opdracht een illegaal huis van plezier op te rollen. Maar dit gaat niet zomaar. De schurken zijn niet voor één gat te vangen. De befaamde Madame Claude en haar assistente Bibs zijn de twee niet al te snuggere dienders steeds weer te vlug af. Talloze vermommingen, plannetjes en draaiboeken komen voorbij. Maar of ze zich nou voordoen als loodgieter, Tupperware-verkopers, paaldansers of Harrie Krishna collectant, het bewijs valt maar moeilijk te leveren. Zeker niet nadat de twee per ongeluk een hele pot viagra hebben geslikt.Entree bedraagt 29,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.