Afbeelding
Foto: Bert Bons

Laatste groet aan omgebrachte Nathalie Ansink

alblasserdam • Op indrukwekkende wijze heeft Alblasserdam op vrijdagochtend 13 mei een laatste groet gebracht aan de omgekomen Nathalie Ansink. Zij was vorige week één van de slachtoffers van het schietincident. Een foto van de rouwkoets staat op de voorpagina van deze krant.

Met een vierspan rouwkoets werd de kist met daarin het lichaam van Nathalie vervoerd van de Zuiderstek naar de Oost Kinderdijk. De familie had aangegeven dat ze het op prijs zouden stellen wanneer zij langs de route gegroet zou worden.
Aan deze oproep werd uitgebreid gehoor gegeven. Honderden Alblasserdammers en mensen uit de omgeving stonden op de route om Nathalie een laatste eerbetoon te geven en de nabestaanden te bemoedigen.

Overal hingen vlaggen halfstok. De kermis was stilgelegd en het gemeentebestuur was ter hoogte van het gemeentehuis opgesteld.
De stille tocht langs de dijk was een emotioneel moment voor de familie en ook veel omstanders langs de route rouwden met de familie mee.


Herinneringsboek voor slachtoffers

alblasserdam • Om de slachtoffers van de ernstige incidenten op vrijdag 6 mei nooit te vergeten ligt er in de hal van De Rederij een herinneringsboek. Wie dat wil kan hierin een boodschap achterlaten.

Het is mogelijk om alleen de eigen naam op te schrijven, maar ook een persoonlijke boodschap of een toepasselijke dichtregel kan opgeschreven worden. Het is mogelijk om een bijdrage in het boek schrijven tijdens de openingstijden van De Rederij (maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 20.00 uur, donderdag van 08.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur).