‘We praten en zijn alert'

alblasserdam • Ook op Alblasserdamse basisscholen werd op maandag 9 mei, de eerste dag na de meivakantie, aandacht geschonken aan de twee dodelijke drama’s die het dorp getroffen hebben op vrijdag 6 mei.

Op die dag overleden binnen enkele uren eerst twee jonge vrouwen van 18 en 19 jaar na een scooterongeluk en werden 's morgens een vrouw van 34 jaar en een meisje van 16 doodgeschoten bij zorgboerderij Tro Tardi. Twee anderen raakten zwaargewond.
Directeur Gerrit Kant van school met de bijbel Het Kompas, gelegen middenin de wijk waar het allemaal gebeurde, riep zijn personeel op maandagochtend bij elkaar. Er werden onder meer afspraken gemaakt over de manier waarop erover gesproken zou gaan worden in de klassen. Gerrit: "We hebben afgesproken dat we in elke groep de tijd en de gelegenheid zouden nemen om erover te praten, maar dat we het initiatief ervoor voor het grootste deel bij de kinderen zouden laten liggen. Als zij met verhalen komen, is dat prima. Uiteindelijk is er in elke klas aandacht voor geweest, in sommige klassen wat meer dan in andere.”
"We blijven de komende tijd gelegenheid geven om erover te praten en willen aandacht houden voor de verwerking bij de kinderen. Het zal voor veel kinderen en hun ouders wel even duren voordat ze dit een plekje kunnen geven. Als dat ooit helemaal lukt. We zijn extra alert.”