woensdag 11 mei

Presentatie over de scheepsslopers van Ambacht
20:00, Alblasserdam, De Damsteen. De door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard aangekondigde lezing van de heer Bram Belder over de scheepsbouw in Alblasserdam op woensdag 11 mei kan door omstandigheden geen doorgang vinden. In plaats daarvan een presentatie en een film over de scheepsslopers van Ambacht 1889-2019, waarin ook veel in Alblasserdam gebouwde schepen voorbij komen. De avond wordt gehouden in gebouw De Damsteen aan het Cortgene 10. Aanvang: 20:00 uur. Zaal open om 19:30 uur. De toegang is gratis.

donderdag 12 mei

Luisterclub Popmuziek
14:00, Alblasserdam, Landvast. Donderdag 12 mei is er weer een luisterclubmiddag in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. De toegang is gratis, maar de koffie, thee of drankjes helaas niet. Meer informatie in een artikel elders op deze pagina.

vrijdag 13 mei

Grote tweedehands kledingmarkt
09:00, Alblasserdam, Gereformeerde Gemeente. In de zalen van de Gereformeerde Gemeente aan de plantageweg 172 te Alblasserdam wordt op vrijdag 13 mei van 09:00 tot 20:00 uur een grote tweedehands kledingmarkt gehouden. De opbrengst hiervan is bestemd voor noodhulp in Oekraïne en Stichting Joseba. Er is zowel zomer- als winterkleding te koop voor volwassenen en kinderen vanaf maat 92.Tevens worden er schoenen, hoeden, en allerhande accessoires aangeboden. Dit alles voor een aantrekkelijk klein prijsje. Er is voldoende ruimte om kleding te passen. Alleen contante betalingen zijn mogelijk.

zaterdag 14 mei

Algemene verzamelbeurs
11:00, Alblasserdam, Landvast. Op de gezellige algemene verzamelbeurzen kan men onder andere de volgende verzamelobjecten vinden: euro’s, guldens en wereldmunten en bankbiljetten. Verder ook postzegels, eerste dag enveloppen, sigarenbandjes, enzovoorts. Nieuw zijn deze maal de jokers en kaartspelen. Ook zijn er standhouders die inkopen en taxeren. Entree en parkeren gratis, ook is er catering aanwezig. De beurs duurt van 11.00 tot 15.00 uur.

Zaterdagmiddagconcert met muziek van Reincken en Kuhnau
15:30, Papendrecht, Morgenster. In de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat in Papendrecht wordt op zaterdag 14 mei vanaf 15.30 uur weer een Zaterdagmiddagconcert gehouden. Meer informatie in een artikel elders op deze pagina.

zondag 15 mei

Familievoorstelling Bing is jarig in De Willem
14:00/16:00, Papendrecht, Theater De Willem. De familievoorstelling Bing is jarig wordt op zondag 15 mei tweemaal uitgevoerd in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht; om 14.00 uur en om 16.00 uur. Entree bedraagt 16,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 17 mei

Koffiemoment
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden.Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Entree is gratis.

Stoffen slingers maken
20:00, Papendrecht, VBG. De kreakroeg organiseert een avond waarbij we in een ontspannen setting met elkaar slingers maken van stof. Leuk voor in de tuin of binnen op te hangen. Kosten zijn €2,50. Dinsdag 17 mei 20:00 uur bij de Vrije Baptistengemeente aan de Poldermolen 7 in Papendrecht. Meer informatie en opgeven: kreakroeg@gmail.com.

woensdag 18 mei

Contactmiddag Seniorenclub
14:00, Alblasserdam, Landvast. De Seniorenclub Alblasserdam organiseert op woensdag 18 mei een contactmiddag. Notaris mr. W. van Ringelesteijn komt iets vertellen over het werk van een notaris, maar zeker ook belangrijke onderwerpen zoals het levenstestament en nalatenschappen komen aan de orde en andere zaken die van belang kunnen zijn.In de pauze is er gratis koffie of thee. Daarna wordt de film DeWilde Waard vertoond, een schitterende natuurfilm over de Alblasserwaard. De middag wordt gehouden in Landvast, aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. Ook mensen die geen donateur van de Seniorenclub zijn, zijn van harte welkom. Echter dan is de toegangsprijs 7 euro.

donderdag 19 mei

Koffie met Leen den Ouden in de bibliotheek
14:00, Alblasserdam, bibliotheek. Donderdag 19 mei komt Leen den Ouden naar de bibliotheek in Alblasserdam om in ‘Koffie met…' te vertellen over de natuurvriendelijke tuin. Het vogelvriendelijk inrichten van de tuin is belangrijk, omdat er steeds meer stedelijk groen verdwijnt. Men kan helpen door het voor vogels aantrekkelijker te maken in de tuin. Daarnaast is het natuurlijk heel erg leuk om elke dag te kunnen genieten van de vogels in de tuin. Het bezoek van Leen den Ouden vindt plaats in de bibliotheek in de Rederij aan het Raadhuisplein in Alblasserdam en duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Entree is gratis.