Vlaggen op Bevrijdingsdag

In tegenstelling tot het stijlvolle begin met een goed georganiseerde 4 mei Vester in Landvast en de daaropvolgende kranslegging bij het oorlogsmonument, was het een dag later op 5 mei maar een kille bedoening.

Staande op het grote Wilgenplein, met meer dan 100 appartement en winkels, viel het op dat er nergens een vlag was te bekennen. Het werd gelukkig nog enigszins goedgemaakt omdat in de verte te zien was dat een aantal bewoners van de Ieplaan wel de moeite hadden genomen de driekleur uit te hangen, terwijl de 7 meter hoge vlaggenmast bij het gebouw De Haven eenzaam zondag vlag stond toe te kijken.

Ondanks Oekraïne blijkt de vrijheid voor velen helaas een volkomen vanzelfsprekendheid te zijn geworden!

Gert de Groot
Oost Kinderdijk, Alblasserdam


(H)erkenning jonge mantelzorger

drechtsteden • Professionals uit de Drechtsteden die werken met gezinnen, kinderen of jongeren, kunnen kosteloos de geaccrediteerde ‘Training (h)Erken de Jonge Mantelzorger’ volgen op 16 mei aanstaande in Zwijndrecht van 09.30 tot 12.15 uur.

MEE Mantelzorg dat volwassenen, die als kind jonge mantelzorger waren, en huidige jonge mantelzorgers, het waardevol vinden (meer) gezien en gehoord te worden door professionals. De training wordt kosteloos aangeboden voor professionals uit de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam. Voor meer informatie of aanmelding: MEE Mantelzorg via info@meemantelzorg.nl of 078-2063202.


Signaleren en bespreken van eenzaamheid

papendrecht • Inwoners van Papendrecht, werknemer/werkgever of vrijwilligers in Papendrecht die willen bijdragen aan een sterker sociaal en gezond Papendrecht kunnen op donderdag 19 mei meedoen aan de workshop ‘Signaleren en bespreken van eenzaamheid’ van Michaëla Merkus.

De gratis workshop is op het gemeentehuis, Markt 22 van 19.00 tot 20.30 uur. De inloop start om 18.45 uur.

Aanmelden kan tot maandag 16 mei via info@sterkpapendrecht.nl of bel 078-6154741.