• Dilettant - Alblasserdam (2-2).
• Dilettant - Alblasserdam (2-2). Foto: Alexander de Jong

Inktzwarte vrijdag dreunt door bij vv Alblasserdam

krimpen aan de lek • Alblasserdam verspeelde in de titelrace in 3C twee belangrijke punten tegen Dilettant (2-2).

Alblasserdam-trainer Dennis Schoonwille gaf aan dat de trieste gebeurtenissen in zijn team en binnen de dorpsgrenzen van Alblasserdam van invloed waren op de prestatie van zijn manschappen. "Voetbal is een leuk spel, maar met deze tragische gebeurtenissen komt op een beduidend lager plan te staan", aldus Dennis Schoonewille. 

De één minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd was indrukwekkend.

Of het aan de omstandigheden lag of aan de matheid van zijn team, Alblasserdam had een zware middag bij het strijdvaardige Dilettant. In de 22e minuut kwam Alblasserdam nog wel op voorsprong door Ahmet Kuyucu . Vlak voor rust wist de thuisploeg de stand recht te trekken.

In de 68e minuut wist de gretige spits van Dilettant ook de 2-1 te forceren. Het was Umhut Takac die in de 83e minuut de gelijkmaker mooi in de touwen joeg. Een gelijkspel was voor Alblasserdam het hoogst haalbare in deze tweestrijd die gebukt ging onder de noodlottige situaties, zoals eerder geschetst.


Fietsplezier voor jong en oud in Papendrecht

papendrecht • Zaterdag 4 juni staat in Papendrecht in het teken van fietsen. Niet alleen vanwege de Wielerronde, die op die dag gehouden wordt, maar ook vanwege een uitdagend BMX-parcours, dat op 4 juni op De Markt zal liggen.

Er zijn allerlei obstakels aangebracht om de BMX-skills te testen of te verbeteren. Kinderen moeten hun eigen helm, MTB of BMX-fiets meenemen of er eentje lenen bij de gemeente.

Belangstellenden zijn welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Fietsen op het parcours is op eigen risico, dus het is voor kinderen belangrijk om hun ouders of verzorgers mee te nemen. Deelname is gratis.

Bewegen is en blijft gezond, ook als je een jaartje ouder bent, helpt fietsen om lekker in beweging te blijven. Daarom ligt er 4 juni tegelijk met de Wielerronde en het BMX-parcours nog een ander parcours op de Markt: een behendigheidsparcours. Belangstellenden krijgen op dat parcours tips om veilig op- en af te stappen, op de juiste manier te remmen en zo veilig mogelijk over een rotonde te fietsen.

Helaas blijkt uit cijfers dat een fietsongeluk in een klein hoekje zit. Zorg dat u alert en fit deelneemt aan het verkeer. Wie wil meedoen, kan op 4 juni naar de Wielerronde komen en meer informatie ontvangen over Doortrappen. Deelname is gratis.

Het behendigheidsparcours is onderdeel van het programma ‘Doortrappen' dat de gemeente samen met ROV Zuid-Holland uitvoert.