Drechtstreek-Arkel
Drechtstreek-Arkel Foto: Richard van Hoek

Drechtstreek door nederlaag weer in het nauw

papendrecht • Arkel heeft de laatste plaats in 2F overgedaan aan Sleeuwijk door een 2-3 overwinning op Drechtstreek, dat de rode streep nu weer angstvallig dichtbij ziet komen.

In een wedstrijd  waar het hoofdzaak was om uit de onderste regionen weg te komen, was het vooral Arkel dat met een gezonde strijdlust voor de drie punten ging. Arkel zette van meet af aan vol druk en Drechtstreek kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. In de zevende minuut was het Corné van Horik, die na zwak verdedigend werk van Drechtstreek een voorzet in het zestienmetergebied snoeihard binnen schoot. Ook deze tegentreffer kon het matig acterende Drechtstreek niet tot een grotere dadendrang brengen. Integendeel, het was nog steeds Arkel dat op basis van strijdlust de bovenliggende partij was. Uiteindelijk resulteerde dit ook in de 0-2. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Drechtstreek, mede door het inbrengen van spits Mark Kunst, iets beter in de wedstrijd. Drechtstreek vond in de 81e minuut uiteindelijk toch de aansluiting. Een kopbal in de zestien van de naar voren gedirigeerde Dion Warner bracht de hoop weer terug bij de blauw-witten: 1-2.

Arkel, dat zich niet beperkte tot verdedigen, kon ondanks het feit dat Drechtstreek met twee fitte krachten uit de JO19-1 ( Semecen en Van Walsem) vastbesloten was om er minimaal een gelijkspel uit te slepen, kreeg een (in sommige ogen) omstreden strafschop. Bij een sliding kreeg een Drechtstreek-verdediger zeer ongelukkig de bal tegen zijn hand. Scheidsrechter Claasen twijfelde geen moment en wees meteen naar de stip. Robin Vogel liet zich dit buitenkansje niet ontglippen en zette Arkel op 1-3. Drechtstreek kon vlak voor tijd door een inzet van Mark Kunst in 89e minuut nog tot 2-3 terugkomen, maar daar bleef het bij.