• De kampioenen, met v.l.n.r.: Matthijs, Lieron, Erwin en Roberto.
• De kampioenen, met v.l.n.r.: Matthijs, Lieron, Erwin en Roberto. Foto: Aangeleverd

Kampioenen bij jubilerend TTV Papendrecht

Sport

PAPENDRECHT • In het jaar dat de tafeltennisvereniging TTV Papendrecht het 75-jarig jubileum viert, wordt de feestvreugde verhoogd door het kampioenschap van zowel het hoogst spelende reguliere team als het duo-team.

De duo spelers behaalden het kampioenschap in de hoofdklasse door een 0-5 overwinning op het Goudse Vriendenschaar. Wegens de absentie van teamgenoot Eddy van Weelde moest Winnie van Rooij een beroep doen op Roberto den Hertog voor een invalsbeurt. Het vertrouwen in Roberto was groot, gezien de uitstekende resultaten die deze jeugdspeler behaalt zowel als in de reguliere 1e klasse senioren als in de landelijke B competitie bij de jeugd. Naast zijn verdienstelijke bijdrage in dit duel speelt Roberto ook nog een centrale rol in het 1e klasse team Papendrecht 2.

Aan het begin van de voorjaarscompetitie werd de samenstelling van de top-teams van de TTV Papendrecht overhoop gegooid om de jongere tafeltennissers een kans te bieden op het hoogste niveau te excelleren, een duw in de rug voor onder andere voor Roberto den Hertog en Matthijs van Hoek. In Papendrecht 2 speelde Roberto dit seizoen het hoogste winstpercentage (93%), de 16-jarige verloor slechts twee partijen. Roberto’s teamgenoten Lieron Viveen, Matthijs van Hoek en Erwin Verhaert lieten zich niet onbetuigd en leverden eveneens een belangrijke bijdrage aan het dik verdiende kampioenschap.

Op de foto v.l.n.r.: Matthijs, Lieron, Erwin en Roberto.