Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Younited viering op zondag 8 mei weer terug in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • Na twee jaar afwezigheid door corona is er op zondag 8 mei weer een Younited viering vanuit Wijkgemeente de Brug in Alblasserdam.

De viering vindt duurt van 17.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur) en vindt plaats in de Ontmoetingskerk te Alblasserdam.

Younited vieringen zijn geen ‘gewone’ kerkdiensten, het is een nieuw type vieringen in de middag. “Wij zien het ook als vieringen anno 2022: bijeenkomsten met maatschappelijke thema’s die belicht worden vanuit de bijbel. Accent op jong volwassenen maar natuurlijk is iedereen die interesse heeft van harte welkom”, legt Els Boon vanuit de organisatie uit.

Voor de vieringen worden enthousiaste sprekers uitgenodigd. Muziek wordt verzorgd door een (live) band en natuurlijk is er ook een hapje en een drankje.

Op zondag 8 mei spreekt Alain Verheij. Alain (een jonge dertiger) noemt zichzelf publiek theoloog, beweegt zich veelvuldig op de sociale media, is regelmatig te horen op de radio en af en toe ook op TV.

Alain gaat met bezoekers nadenken over het thema: ‘Je hoeft niet altijd te shinen’. In de huidige wereld moet je altijd aan staan en dan vooral positief: ik kan het, ik doe het en ik doe het goed. Er is voor falen en proberen nauwelijks ruimte. Vanuit het geloof mag je er zijn om wie je bent en niet om wat je doet en falen hoort bij het leven want zo kun je groeien.

Alain heeft inmiddels twee boeken geschreven ‘God en ik’ en ‘Ode aan de verliezer’. Zijn nieuwste boek ‘Ode aan de verliezer’ zal de leidraad zijn voor zijn meditaties. Op de site www.alainverheij.nl staat meer over hem.