donderdag 28 april

Pioncafé
10:00, Alblasserdam, De Pion. Buurthuis De Pion, gevestigd in de voormalige Christelijk Gereformeerde kerk aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam, organiseert op donderdag 28 april weer het Pioncafé. Van 10.00 tot 12.00 uur kan iedereen binnenlopen om gezellig een kop koffie te drinken met iets lekkers. Het Pioncafé is iedere woensdag- en donderdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Luisterclub Popmuziek
14:00, Alblasserdam, Landvast. Donderdag 28 april is er weer een luisterclubmiddag in Cultureel Centrum Landvast. Muziekliefhebbers kunnen weer gezamenlijk luisteren naar allerlei soorten popmuziek uit de vorige eeuw, dus van 1960 tot 2000. De toegang is gratis, maar de koffie, thee of drankjes helaas niet. Wel is het fijn dat er behalve koffie en thee ook een wijntje of biertje kan worden besteld bij de bar van Landvast.

vrijdag 29 april

Discozwemmen
19:00, Papendrecht, Sportcentrum. Vrijdagavond 29 april van 19.00 tot 21.00 uur is er discozwemmen in het doelgroepenbad van Sportcentrum Papendrecht. De disco is bedoeld voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar. De kinderen moeten minimaal zwemdiploma A hebben. De kosten zijn € 5,40 per persoon. De tickets zijn online te reserveren vanaf zaterdag 23 april via de webshop www.sportpapendrecht.nl.

zaterdag 30 april

Rommelmarkt in en om de Elthetokerk
09:00, Alblasserdam, Elthetokerk. Op zaterdag 30 april houdt de Hervormde Elthetogemeente aan de Blokweerweg te Alblasserdam haar jaarlijkse rommel- en verkoopmarkt. Deze markt vindt in en om de Elthetokerk plaats en duurt van 09.00 tot 14.00 uur. Er is weer van alles te koop aan tweedehands artikelen, zoals huishoudelijk artikelen, maar ook kleding en elektrische zaken en natuurlijk een rijk gevulde boekenkraam. Verder ook weer een grote speelgoedkraam. Binnen is de cadeaustand. Er wordt daar ook koffie, thee en frisdrank geserveerd met eigengebakken koekjes en/of cakejes of taart. Ook wordt binnen zelfgemaakte jam verkocht van vruchten uit eigen tuin. Er is ook een verloting waarbij men kans maakt op een prachtige mand gevuld met boodschappen. Buiten worden er pannenkoeken gebakken en natuurlijk draait het Rad van Avontuur gedurende de hele dag.

Orgelconcert door drie organisten
20:00, Gorinchem, Grote Kerk. Op zaterdag 30 april is er in de Grote Kerk te Gorinchem een bijzonder orgelconcert, georganiseerd door de Stichting Inspire2liveMusic. De opbrengst van deze avond is voor het Prinses Maxima Centrum, kinderoncologie, met specifiek het onderzoek naar hersentumoren. Voor deze avond zijn uitgenodigd de bekende organisten Arjan Versluis, Johan den Hoedt en André de Jager. Elke organist zal een eigen programma spelen en Arjan Versluis zal improviseren. Aanvang: 20.00 uur. Toegangsprijs 10 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen voor 5 euro naar binnen. Inlichtingen en kaartverkoop: kaartverkoop@inspire2livemusic.nl of 06-40329257 en aan de kerk.

dinsdag 3 mei

Koffiemomenten op dinsdagochtenden
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden. Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Het koffiemoment is gratis.

woensdag 4 mei

Repair Café
10:00, Alblasserdam, De Pion. Buurthuis De Pion, gevestigd in de voormalige Christelijk Gereformeerde kerk aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam, organiseert op woensdag 4 mei weer een Repair Café. Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen kapotte spullen en apparaten aangeboden worden ter reparatie.

Pioncafé
10:00, Alblasserdam, De Pion. Buurthuis De Pion, gevestigd in de voormalige Christelijk Gereformeerde kerk aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam, organiseert op woensdag 4 mei weer het Pioncafé. Van 10.00 tot 12.00 uur kan iedereen binnenlopen om gezellig een kop koffie te drinken met iets lekkers. Het Pioncafé is iedere woensdag- en donderdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Musical Ready Steady Go van Amazing
14:30, Papendrecht, Schuilplaats. De kinderen en tieners van Amazing verzorgen op woensdag 4 mei vanaf 14.30 uur de gezinsmusical Ready Steady Go in De Schuilplaats aan de Schooldwarsstraat 50 in Papendrecht. De uitvoering gaat over winnen en verliezen en hard trainen voor een gouden plak en is interactief.Met toneel en professionele muziek worden bezoekers meegenomen in een vrolijke musical met een mooie boodschap. De verhaallijn is gebaseerd op de bijbeltekst uit 1 Tim. 4:8. "Het is belangrijk om je spieren te trainen, maar het is nog belangrijker om te trainen om Gods wil te doen. Het gaat over het in de praktijk brengen van je geloof, over goede keuzes maken en het volgen van Jezus”, vertellen Gert-Jan en Hanneke Scherff, die de uitvoering begeleiden. Entree is gratis. Er is een collecte voor de onkosten.