Geen machine

Column 7 en counting zou ik willen zeggen, het is nog een paar weken tot 13 mei en dan is het zover. Dat is de reden geweest om weer te beginnen met schrijven in Het Kontakt. Maar het loopt letterlijk iets anders dan verwacht. Het lichaam is geen machine en ook al kan ik mijn lichaam heel goed na 15 jaar topsport op dit moment weet ik niet wat er aan de hand is.

In de intro wordt het al duidelijk, maar 13 mei kan helaas geen hardloopfestijn worden zoals ik van te voren had gepland. Zoals drie weken eerder beschreven waren het niet de spieren die me nekte, maar een flinke griep. 

De trainingen kon ik relatief snel oppakken, vooral rustige duurlopen. Een week na de griep de eerste tempo’s en toen voelde ik iets wat mij zorgen baarde. Het leek net of de griep op mijn borst was geslagen, het ademen ging moeizaam. Daarnaast kreeg ik last van hartritmestoornissen. 

Dan begint het stemmetje, misschien is het niets. Gewoon een slechte nacht geslapen. Er wordt nog een training ingepland, het lichaam testen. Het voelde weer raar aan. Toch zegt dan iets in mij, we kunnen wel doorgaan, niemand teleurstellen. 

Ik schrijf in de krant, veel mensen hebben 13 mei al vrij gehouden. Die datum is nog ver weg, het kan echt nog wel. Terwijl het stemmetje in het hier en nu zegt: is dit wel verstandig? Ga je met deze trainingsachterstand het record wel halen, het blijft wel een wereldrecord en dat loop ik niet zomaar.

Maar nu heb ik de knoop doorgehakt. Sponsoren, vrijwilligers en mensen om mij heen die mij steunen, ingelicht en iedereen reageerde hetzelfde. Verstandige keuze Roy. Het komt wel goed.

En dat denk ik ook. Ik ben vastberaden om het record te halen, alleen wordt het nu niet in mei, maar ergens in september. De precieze datum laat ik u zeker weten en een paar weken daarvoor zal ik weer fanatiek met de pen zijn. 

Bedankt voor het lezen en de leuke reacties hierop en tot in de komkommertijd en alvast een fijne vakantie.

Roy Hoornweg